Raadsvergadering via internet druk bekeken

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Honderd mensen hebben afgelopen dinsdagavond gebruikgemaakt van de mogelijkheid de gemeenteraadsvergadering live te volgen via internet. Om Amersfoorters meer bij het werk van de gemeenteraad te betrekken is besloten om de vergaderingen live op internet uit te zenden. Dat gebeurt bij wijze van proef drie keer.

Afgelopen dinsdagavond vond de eerste live-uitzending plaats. De gemeente is tevreden met het resultaat van honderd unieke bezoekers. ,,Dat is ongeveer ook het aantal dat je ziet bij andere gemeenten die de raadsvergaderingen via internet uitzenden", aldus een woordvoerder. ,,Meestal zie je na de eerste keer een terugval in het aantal bezoekers, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van de onderwerpen die op de agenda staan."

De andere twee raadsvergaderingen zijn op dinsdag 18 december en dinsdag 8 januari live te volgen via internet. De uitzendingen beginnen om 21.30 uur.

Na de proef besluit de gemeenteraad of de raadsvergaderingen altijd via internet zullen worden uitgezonden. Op de homepage van de gemeente staat een link naar de site waarop de raadsvergadering te volgen is: www.amersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie