'Live' uitkijken camera-beelden begin 2008

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

In 2005 werd een proef-project uitgevoerd met camera-toezicht. Op vier plekken in Amersfoort stonden camera's die achteraf werden bekeken. Bij de evaluatie in 2006 kwam naar voren dat camera-toezicht alleen nuttig is, als beelden op gezette tijden live kunnen worden uitgekeken. De gemeenteraad ging ermee akkoord dat dit gebeurde.

AMERSFOORT - De gemeente wil zo 'spoedig mogelijk in 2008' camera's installeren in de Lavendelstraat/Hof, Meridiaantunnel, Neptunusplein, Noordewierweg en Stationsplein die 'live' uitgekeken kunnen worden bij de politie in Utrecht. Vanwege een 'organisatorisch probleem' konden er in 2007 nog geen camera-beelden worden uitgekeken. ,,Voor het eind van het jaar is het geregeld'', verzekert burgemeester Van Vliet.

door John Spijkerman

Eind 2006 werd afgesproken dat beelden van vijftien draadloze camera’s zouden worden bekeken in een uitkijkstation dat is gekoppeld aan de politiemeldkamer in Utrecht. Behalve de al bestaande camera’s in de Lavendelstraat, de Meridiaantunnel, het Neptunusplein en de Noordewierweg wilden b. en w. ook camera-toezicht aan De Hof en op het Stationsplein.

Het streven is er nu op gericht om de camera's zo spoedig mogelijk in 2008 te installeren. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden om op een relatief eenvoudige manier kortstondig (flexibel) camera-toezicht mogelijk te maken bij calamiteiten.

Met het ‘live’ uitkijken van de beelden hoopt de politie dreigende incidenten te signaleren en escalatie te voorkomen. Ook hoopt men daders makkelijker te kunnen opsporen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie