Hoogland geeft tegen Houten voorsprong uit handen

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Derdeklasser Hoogland was zondag de enige lokale voetbalploeg die een competitiewedstrijd kon afwerken. Door het slechte weer waren de duels van de overige Amersfoortse clubs afgelast. Hoogland slaagde er tegen Houten niet in een 1-0 voorsprong vast te houden: 1-2.

Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Houten wilde net als Hoogland goed voetbal spelen en dit leidde tot mooie aanvallen. Aan beide kanten ontstonden ook kansen. Na 40 minuten krulde Hoogland-aanvaller Florian Lammers de bal schitterend met de buitenkant van zijn voet de kruising van het Houten-doel in: 1-0

Na rust kreeg Hoogland een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden maar die werden niet verzilverd. En zoals wel vaker dit seizoen kregen de Hooglanders onnodig een doelpunt tegen. Na een hoekschop werd de bal niet goed door de Hooglandse defensie verwerkt waarna het leer door een Houten-speler op het doel kon worden geschoten. De bal werd echter onderweg onderschept door een andere Houten-speler die alleen voor doelman Bert Hoogland stond en gemakkelijk kon scoren: 1-1. Vijf minuten na de gelijkmaker dook de Houten-spits achter de Hooglandse verdediging op en verraste doelman Hoogland: 1-2.

Snijders en De Wit verlaten clubs

AMERSFOORT - Cobu Boys en VOP moeten voor het nieuwe seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Rob Snijders (Cobu Boys) en Joop de Wit (VOP), de huidige oefenmeesters van beide Amersfoortse clubs, hebben besloten hun contract niet te verlengen.

Cobu Boys organiseert Beltona Midwintertoernooi

Cobu Boys organiseert in januari een groot voetbaltoernooi voor clubs uit de regio. Van 8 tot en met 17 januari nemen acht ploegen deel aan het Beltona Midwintertoernooi, dat op het kunstgrasveld van sportpark Zielhorst wordt gespeeld. Het toernooi wordt afgewerkt op vier avonden: 8, 10, 15 en 17 januari. Achterveld, APWC, De Posthoorn, het zaterdag en zondagelftal van Roda’46, TOV, VVZA en Cobu Boys strijden om de beker.

Op 8 januari bijten VVZA en Roda-zaterdag om 18.30 uur het spits af, Achterveld en APWC komen vanaf 20.15 uur in actie. Op 10 januari begint het programma om 18.30 uur met Cobu Boys tegen Roda-zondag en om 20.15 uur speelt TOV tegen De Posthoorn. Voor de vier winnaars gaat het toernooi in de week erna nog verder. Op 15 januari zijn om 18.30 uur en 20.15 uur de halve finales gepland. De winnaar van VVZA - Roda-zaterdag speelt tegen die van Achterveld - APWC. En ook de winnaars van Cobu Boys - Roda-zondag en TOV - De Posthoorn treffen elkaar.

Die vier ploegen komen ook allemaal op de finaledag in actie. De verliezers komen 17 januari (18.30 uur) in actie voor de strijd om de derde plaats, de winnaars spelen vanaf 20.15 uur de finale.