Korfballers MIA falen tegen HKC Hengelo

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Het staat nu vast: ongeslagen kampioen willen worden was veel te overmoedig gesteld door de MIAnezen. In deze vierde wedstrijd, nu tegen een echte tegenstander, moest de ploeg flink in het stof bijten. Dat had alles te maken met het gebrek aan echt teamwork, vond coach Coen Staal. ,,Oké, korfbal wordt soms door individuele acties beslist. Maar meestal zet toch het team dat het beste voor elkaar wil werken, de beste resultaten neer.” Ondanks alle goede trainingsarbeid de afgelopen weken, moest Staal constateren dat het allemaal niet vlekkeloos verliep. ,,We waren ervan overtuigd dat we de laatste wedstrijden heldere afspraken hadden gemaakt en dat die een prima basis voor ons spel zouden zijn.” Eén vak deed dit inderdaad voortreffelijk met Dorien van Ettekoven als uitblinkster, maar het andere vak viel terug in oude fouten. ,,Er werd van te ver geschoten, de posities werden niet goed ingevuld en als allerbelangrijkste: er werd als individuen gekorfbald. En dat gaat nu eenmaal niet. Als die eenling in een vak er dan zeven van afstand inlegt, dan hebben we niets te klagen. Maar als ze er van 12 meter niet invallen, dan vraag je om problemen, met als gevolg dat de koppies gaan hangen en je de overwinning weggeeft. Dat is dubbel zo zuur omdat we weten dat we korfballend gewoonweg beter zijn dan de ploeg uit Hengelo. Maar we hebben vandaag verloren van een ploeg die wél het maximale rendement uit zichzelf wist te halen.” De coaches probeerden het tij nog te keren door een kwartier voor tijd Anne Bulsink en Joachim Terra in te brengen, maar het mocht niet meer baten. HKC rook de zege en trok die ook gedecideerd naar zich toe. Tien minuten voor tijd kwam MIA nog wel terug naar 8-7, maar vijf minuten later maakte HKC met een doorloopbal een einde aan alle Amersfoortse illusies. Dat vlak voor tijd de stand nog 10-7 werd, was alleen nog van belang voor de statistieken. Doelpuntenmakers MIA: Gerdien Blok en Harmen van Schaik 2, Remco van Woudenberg, Mark Siderius en Matthijs Jongeneel ieder 1.

AMERSFOORT - In de strijd om de eerste plaats in de 3e klasse moesten de korfballers van MIA afgelopen zaterdag de punten laten in Hengelo, waar HKC met 10-7 te sterk bleek. Met een ruststand van 4-4 was er nog van alles mogelijk, maar met name in de tweede helft verloor MIA het op mentaliteit en vechtlust. Ook het praatje in de rust bracht de neuzen niet in de goede richting en de wedstrijd eindigde dan ook terecht in het voordeel van HKC.

Soesterkwartier - Hilversum (14-16)

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd vielen er aan beide zijden maar 2 doelpunten en werd er een ruststand bereikt van 8-5. Een eerste helft waarin Soesterkwartier duidelijk het betere van het spel had. In de 2e helft op een stand van 14-14, was Hilversum de gelukkigere en won met twee wanhoopsschoten in de slotfase onverdiend met 14-16.