'Gemeente hou je aan afspraak Eindweg af te sluiten'

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

HOOGLANDERVEEN - De Belangenvereniging Hooglanderveen (BVH) vindt dat de gemeente zich moet houden aan de afspraak per direct de Eindweg af te sluiten. ,,Houd je aan gemaakte besluiten en beleid. Zorg dat de noodweg via de Vrouwenpolder gereed is en alles is opgelost totdat de boulevard nabij de tunnel deels klaar is voor uitgaand verkeer vanuit Vathorst'', schrijft de BVH op de eigen website.

,,Met het niet afsluiten van de Eindweg, het openstellen van de Veenweg en de Vrouwenpolder zullen er drie bewonersgroepen niet tevreden zijn. Met het openstellen van de Vrouwenpolder betreft het slechts 1 bewonersgroep'', weet de BVH.

De Eindweg is nog steeds niet afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente had aangegeven de weg per 1 december te willen afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Volgens gemeentewoordvoerder Van der Wal wordt de Eindweg wel afgesloten, maar worden nog verdere alternatieven voor de verkeersafwikkeling bekeken. Het college van b en w zal daar dinsdag definitief een besluit over nemen.

Automobilisten uit Vathorst gebruiken de Eindweg als sluipweg. Per dag rijden er zo'n tweeduizend voertuigen over de Eindweg. Buurtbewoners verzetten zich tegen de overlast die dat met zich meebracht. De gemeente wilde tegemoet komen aan hun bezwaren en de weg via een verkeersbesluit afsluiten. Tegen dat verkeersbesluit werd een bezwaarschrift ingediend door een bewoner uit Hooglanderveen. Dat bezwaar werd maandag tijdens een hoorzitting behandeld. Daarbij werden weer verschillende alternatieve oplossingen aangedragen.

De BVH heeft als oplossing naar voren gebracht een noodroute via de Vrouwenpolder (Vathorst) door de Bron en aantakkend op de Heideweg bij de hal van Van Bekkum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie