Hulpdiensten op de busbaan in Vathorst

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

Directe aanleiding voor de vragen van de BPA was een brief van een inwoner uit Vathorst. Deze had begin november tijdens de ochtendspits gezien dat een ambulance vast kwam te zitten in het verkeer op de Boulevard. Hij schreef er een brief over aan fractievoorzitter Van Wegen van de BPA. De Vathorster had gezien dat het zeker zes minuten duurde voor de ambulancewagen door een stuk file, over de berm en twee rotondes heen was. De schrijver maakte duidelijk dat de rijbanen zulke hoge stoepranden hebben gekregen dat auto's bij file-vorming of ongelukken, vast zitten in een soort sluis. De brievenschrijver maakte zich ongerust voor de bereikbaarheid van Vathorst voor ambulances, brandweer en politie en pleitte voor het onmiddellijk openstellen van de middenbaan voor hulpdiensten.

VATHORST - Hulpdiensten in Vathorst mogen in de toekomst gebruikmaken van de busbaan op de Boulevard, schrijft het college in reactie op vragen van de Burger Partij Amersfoort (BPA). De partij had vragen gesteld over de gevaarlijke verkeerssituatie in Vathorst. In verband met wegwerkzaamheden aan de middenbaan, konden hulpdiensten alleen van de rijbanen voor overig verkeer gebruikmaken.

door John Spijkerman

In de beantwoording van de vragen merkt het college op dat er nu wordt gewerkt aan de definitieve inrichting van de busbanen. Hulpdiensten moeten daarom gebruikmaken van de rijbanen voor het overige verkeer. In de toekomst mogen hulpdiensten gebruikmaken van de busbaan op de Boulevard. En als de het te druk is, kunnen hulpdiensten gebruikmaken van van de parallelwegen (fietsstraten) langs de Boulevard.

Na afsluiting van de Eindweg wordt slechts minimaal gewerkt aan de Bergen- en Laakboulevard. Per 8 februari is één rijbaan open van het nu ontbrekende deel van de Boulevard over de Van Tuyllstraat. Daarmee is de Boulevard rondgemaakt. Dan kan een deel van de het verkeer via deze route worden afgewikkeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie