MIA noteert derde zege op rij

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

MIA kwam voortvarend uit de startblokken, want na tien minuten was de stand al 5-0. Maar, in tegenstelling tot vorige week tegen MEKO, verslapten de Amersfoorters en konden de Glanerbruggers terugkomen tot 5-3.

AMERSFOORT - De korfballers van MIA boekten zaterdag de derde zege op rij in de nog jonge zaalcompetitie. Deze keer was op het sportpark aan de Schothorsterlaan de ploeg te sterk voor Ons Clubje uit Glanerbrug (Twente): 17-14. Ook deze wedstrijd toonde aan dat de meeste tegenstanders in het stof moeten bijten als MIA vanaf de eerste minuut geconcentreerd speelt en blijft spelen.

MIA coach Coen Wilders: ,,Dat was eigenlijk de spannendste fase. Het was zaak om goed in ons spel te blijven en zo snel mogelijk een gat te slaan. Na 5-3 gingen we de rust in met 9-5 en konden we de afstand op 3 tot 4 doelpunten houden. Daardoor hadden we het niet meer moeilijk, hoewel de wedstrijd nooit echt in ons voordeel uitviel.”

Het onoverbrugbare gaatje van zes doelpunten werd door MIA dus niet geslagen en de tegenstander kon blijven hopen op een beter eindresultaat.

Via een tussenstand, halverwege de tweede helft, van 16-11, kwam er een eindstand van 17-14 op het scorebord.

Het publiek had een heerlijk avondje, onder meer doordat twee zwarte pieten de supportersvereniging MIA Maniacs op de grote trom assisteerden. Dat bracht volop stemming en de sinterklaasliedjes schalden door sporthal Schuilenburg.

Het publiek bleef vooral geboeid omdat het spannend bleef en niet omdat er nu zo goed werd gekorfbald. Voor een goede wedstrijd zijn ploegen nodig die willen korfballen, maar Ons Clubje was vooral naar Amersfoort afgereisd om de schade beperkt te houden. Tijdrekken en scoren uit onmogelijke situaties waren dan ook vooral de wapens die de Oosterlingen hanteerden.

Als MIA hiermee wat geconcentreerder was omgegaan, was er veel groter verschil op het scorebord gekomen.

Na afloop van de wedstrijd blikte Coen Wilders vol vertrouwen vooruit: ,,Met twee nieuwe spelers en tegelijkertijd andere visies op het korfbalspel, duurde het enige tijd voordat iedereen op dezelfde golflengte speelde. Nu dit eindelijk is gelukt kunnen we stap voor stap verder finesses en variaties in ons spel gaan aanbrengen. Hierdoor blijven we voor deze klasse naar alle waarschijnlijkheid wel de te kloppen tegenstander.”

Uitwedstrijd

Voor komend weekend staat de uitwedstrijd tegen HKC op het programma. Deze ploeg staat op een tweede plaats in deze klasse en zal MIA haar kampioensaspiraties echt waar moeten gaan maken. Wilders: ,,In die wedstrijd kunnen we laten zien hoever we met de ploeg zijn. We nemen zeker geen genoegen met minder dan twee punten!”