Winst voor De Amer in derby

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

Al direct in de eerste periode werd duidelijk dat beide teams gebrand waren op de overwinning en werd er vol op de aanval gespeeld. Het was AZ&PC dat de score opende en tegen het einde van die periode door een doelpunt van Niels van de Kolk zelfs op een 2-0 voorsprong kwam. De Amer speler Caspar Renkers kon verkleinen tot 2-1, maar duidelijk was dat AZ&PC de toon had gezet voor een sfeervol waterpologevecht. In de tweede periode, na een aanvankelijk sterker AZ&PC, kreeg De Amer meer grip op de wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong door Eric Spithoven. Een onachtzaamheid in de verdediging van De Amer bracht AZ&PC terug naar een 3-3 gelijke stand, wat tevens ook de tussenstand was na twee speelperioden en waarin beide ploegen nog absoluut niet voor elkaar onder deden. In het tweede deel van de derde periode begonnen de eerste vermoeidheidssymptomen zich te openbaren bij AZ&PC en kon De Amer door doelpunten van Bos, Spithoven en Coemans uitlopen naar een op dat moment verdiende 4-7 voorsprong. Alhoewel AZ&PC het in de vierde en laatste periode nog wel probeerde, was de lucht uit de longen en zwom de Amerploeg van coach Zeger Eijer naar een 6-9 eindzege. Na diverse malen aan het kortste eind te hebben getrokken, mocht De Amer ditmaal de eer opstrijken en zagen de beide supporterskampen een wedstrijd boordevol sentiment en aan beide zijden fysieke en mentale hoogstandjes, die niet altijd het predikaat briljant verdienden.

Waterpolo op het scherpst van de snede AMERSFOORT - In het sportfondsenbad troffen afgelopen zaterdag de waterpoloteams van AZ&PC en De Amer elkaar voor de inmiddels al diverse jaren “beladen” stadsderby in de derde klasse van de bond. De ‘oudjes’ van AZ&PC tegen de ‘jonkies’ van de Amer was ook dit keer weer een wedstrijd waar het niet alleen ging om de punten, maar zeker ook om het nodige waterpolo sentiment. In een wedstrijd, waar met name in de laatste periode de lucht uit de longen leek te zijn verdwenen bij AZ&PC, won stadgenoot De Amer uiteindelijk met 6-9

door Huub van Aerssen

SG Amersfoort - Aquarius (3-2)

De Amersfoortse waterpolodames die een goed seizoen draaien traden afgelopen zaterdag in eigen huis aan tegen Aquarius. In de eerste twee perioden speelde SGAmersfoort te gespannen en door een gebrek aan concentratie keken de dames al vrij snel tegen een 0-2 achterstand aan. Na wat korte peptalks begon het eindelijk te draaien bij Amersfoort en slaagde het team er in om voor de wissel de opgelopen achterstand om te zetten in een 2-2 gelijke stand. Bij het ingaan van de derde periode leek Aquarius een metamorfose te hebben ondergaan, waarbij waterpolo niet meer centraal stond, maar het fysiek en met onreglementair gedrag probeerde Amersfoort van de wijs te brengen. Maar de thuisploeg bleef ondanks dit intimiderend gedrag zichzelf, verdedigde goed en gaf Aquarius nauwelijks nog kansen. De kansen die er voor de bezoekers ontstonden werden door goed keeperswerk aan Amersfoortse zijde te niet gedaan. Door hard en geconcentreerd te blijven werken slaagde Amersfoort er in om in de 4e periode het derde doelpunt te scoren en daarmee de twee punten veilig te stellen. Doelpunten SG Amersfoort: Paula Zondervan 2 en Rosan in ‘t Veld 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie