Crackerjacks verdient meer

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

Na in Rotterdam al het onderspit te hebben gedolven, moest Crackerjacks ook in de thuiswedstrijd de punten weliswaar aan Baros laten, maar had een overwinning er zeker in gezeten. Nadat Crackerjacks in de beginfase van de wedstrijd een kleine puntenvoorsprong had opgebouwd, nam Rotterdam het initiatief over en sloot tegen de verwachting in het eerste kwart af met 14-23 voorsprong. In het daaropvolgende 2e kwart kwam Crackerjacks sterk terug en door met name een sterke fase van Crackerjacks speler Dominique Vis (hij scoorde in die periode tien punten), kon Amersfoort de opgelopen achterstand goedmaken en ging rusten met een 36-36 gelijke stand. In het aansluitende derde kwart kon Crackerjacks lange tijd aan de leiding blijven, maar had de pech dat er maar één scheidsrechter was, die vele beslissingen in het nadeel van Amersfoort floot. In die fase kreeg Crackerjacks ook nog eens 24 persoonlijke fouten, tegen maar zes voor Rotterdam en stond Baros veertien keer aan de vrije worp lijn en Crackerjacks slechts twee maal. Nadat Crackerjacks coach Rob Vis de scheidsrechter hierover aansprak, kon hij vertrekken. Toen ook nog eens uitblinker Dominique Vis bij een stand van 62-61 met vijf fouten het veld moest verlaten, rook Baros de kansen en nam geroutineerd een voorsprong die het vervolgens in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer af stond. Bij Rotterdam stond de spelbepaler van het team aan de basis van de overwinning en was met dertig punten de beste man op het veld. Al met al had er voor Crackerjacks absoluut meer in gezeten en mag dit verlies als pijnlijk worden gezien.

AMERSFOORT - Het eerste basketbalteam van de Amersfoortse vereniging Crackerjacks was afgelopen weekend in sporthal Zielhorst gastheer van het sterke Baros (Basketbalvereniging Rotterdamse Studenten) uit Rotterdam. Met miniem verschil (72-79) ging de winst weliswaar naar Baros, maar had Crackerjacks recht op meer, alhoewel de scheidsrechter klaarblijkelijk een andere mening was toegedaan.

door Huub van Aerssen

Dames Crackerjacks - Zoebas (64-61)

De basketbaldames van het Amersfoortse Crackerjacks speelden afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen Zoebas uit Zoetermeer. In sporthal Rustenburg ging na een spannende wedstrijd de winst naar Amersfoort. Op papier zou het een makkelijke middag moeten worden voor Crackerjacks, maar niets was minder waar. Zoebas op een bescheiden voorlaatste plaats op de ranglijst in de 1e klasse van het Rayon, maakte het de Amersfoortse basketbaldames erg moeilijk en stelde alles in het werk om Crackerjacks van winst af te houden. Uiteindelijk bleek Amersfoort toch het betere van het spel te bezitten en in de slotfase van de wedstrijd stelden de Amersfoortse basketbaldames de winst veilig, al ging dat verre van eenvoudig. Door deze overwinning bleef Crackerjacks gepositioneerd op een derde positie en weet zich goed te handhaven in de 1e klasse van het Rayon. Op maandag 4 december speelt Crackerjacks in en tegen koploper Leiderdorp en op zaterdag 8 december aanstaande ontvangen de basketbaldames in Amersfoort het lastige en als vierde geplaatste DAS uit Delft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie