Dames ASC’91 hard onderuit

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

Dat het een moeilijke middag zou gaan worden voor de handbaldames van ASC ‘91 stond eigenlijk al op voorhand vast. Nijenrodes, de trotse koploper, had in het verloop van de competitie nog geen punten laten liggen en was dat ook tegen Amersfoort geenszins van plan. Verrassend genoeg opende ASC ‘91 al na 30 seconden de score door een doelpunt van Van ‘t Westeinde en leek Nijenrodes nog niet ontwaakt te zijn. Maar dat was slechts schijn want binnen 10 minuten stond er een 1-7 voorsprong op het scorebord en dreigde Amersfoort onder de voet worden gelopen. Met name de linkerhoekspeelster van Nijenrodes was niet te stuiten en met snelle en goed gecombineerde aanvallen over links, rondde zij veelvuldig loepzuiver af. ASC ‘91 kwam daarentegen nog maar zelden tot echt aanvalsgeweld, waarbij het in de laatste fase van de eerste helft ook nog eens in ondertal kwam. Dat Nijenrodes deze situatie ging uitbuiten was duidelijk en voordat het rustsignaal klonk, stond er een 4-16 achterstand voor ASC’91 op het scorebord. Nijenrodes was heer en meester en speelde met veel tempo en veel variatie in de aanval Amersfoort naar de rand van de afgrond. Bij aanvang van de tweede helft was ASC doelvrouwe Natascha Kroonenburg vervangen door Martine Eckmann en kwam Amersfoort verrassend goed uit de startblokken. Het bleek zelfs in staat om de forse achterstand nog behoorlijk terug te brengen, maar naarmate de tweede helft verstreek, ging ook de vermoeidheid de dames parten spelen. Toen Nijenrodes zo’n minuut of tien voor het einde het gas er nogmaals vol op zette, was de Amersfoortse weerstand gebroken en liep Breukelen vrij eenvoudig uit naar een 10-26 eindstand. Keepster Martine Eckmann verhinderde door goed keeperswerk een hogere uitslag en ook Ilse Schutte had geen geluk met haar doorgaans hoge schotpercentage en zag vele ballen op paal of lat afstuiten. Een ding was na afloop echter duidelijk: Nijenrodes was afgelopen zondag een maatje te groot.

Handbalsters komen duidelijk tekort AMERSFOORT - De handbaldames van ASC ‘91 speelden afgelopen zondag in de eigen sporthal Zielhorst de moeilijke wedstrijd tegen de koploper in de derde klasse, Nijenrodes uit Breukelen. In een eenzijdig handbalduel, waarin Amersfoort duidelijk een maatje te klein bleek, won het team uit Breukelen overtuigend met 10-26.

Heren ASC ‘91 - Omega 15-15

De handbalheren van ASC’91 haalden afgelopen zondag het eerste puntje binnen in de 3e klasse. Jan Willem van Essen voor aanvang van de wedstrijd: ,,Het wordt langzamerhand tijd voor wat punten, want we kijken na vier wedstrijden nog steeds tegen die hatelijke nul aan. Omega moet te doen zijn, maar we spelen vanmiddag zeker niet in onze sterkste bezetting.” Na twee keer dertig minuten moest ASC ‘91 uiteindelijk genoegen nemen met het delen van de punten en blijft vooralsnog gepositioneerd in de onderste regionen van die derde klasse.

Dames Lelystad - Fulmen Fidelitas (7-13)

Fidelitas deed in en tegen Lelystad goede zaken. Het als derde geplaatste Lelystad werd in eigen huis met ruime cijfers verslagen, waardoor Fidelitas een plaats kon opschuiven in de rangschikking van de 3e klasse