Rugbyclub Eemland heeft 29weinig moeite met de Bassets

5 december 2007 om 00:00 Nieuws
AMERSFOORT - Onder erbarmelijke weersomstandigheden moest Rugbyclub Eemland zondag aantreden tegen de Bassets uit Sassenheim. Het momenteel onder de maat acterende Bassets werd door Eemland relatief eenvoudig met de sprekende cijfers 7-22 aan de kant gezet.

Eemland was er op gebrand een goed resultaat neer te zetten na de slipper van de week er voor. Amersfoort begon de wedstrijd met de stormachtige wind tegen en vanaf de kick off werden de Bassets vastgezet op eigen helft, waar het er slechts door middel van kicken probeerde uit te komen, wat bij tijd en wijle ook wel lukte. Na zo’n tien minuten spelen werd door goed verdedigen aan Eemland zijde een fout afgedwongen op de helft van de Bassets. Na het snel uitspelen van de bal in de driekwartlijn van Eemland was het Jeroen Wiepkin die de eerste punten op het bord wist te zetten met een try en een benutte conversie door Gerrit Marcus (0-7). In de fase hierna werd de bal veelvuldig rondgespeeld in de driekwartlijn van Eemland, wat resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties voor de thuisploeg, die echter geholpen door de miserabele omstandigheden, de verdediging dicht wisten te houden. Geholpen door de rugwind verschenen de Bassets enige malen op de helft van Eemland, maar door goed verdedigen kon nagenoeg iedere aanval verijdeld worden. Na een vloeiend opgezette aanval aan Eemland zijde, wisten de lopers de lijn prachtig uit te spelen, waarna de jonge Kjell Bulens op snelheid niet meer gestopt kon worden en de 0-14 liet aantekenen voor Amersfoort. Kort voor rust maakte Eemland een aantal kleine fouten die de Bassets in de gelegenheid stelde om iets aan de achterstand te doen. Na een aantal malen gevaarlijk dicht in de buurt van de tryline te zijn geweest, slaagden de Bassets er in om kort voor rust toe te slaan en een try te drukken, waardoor er met 7-14 werd gerust. Na een kort intermezzo in de kleedkamer (niet gebruikelijk bij rugby), begon Eemland met de stormachtige wind in de rug aan het tweede deel en vertoefde eigenlijk continu op de helft van de Bassets. Die enorme wind was er debet aan dat aanvallen over veel schijven slecht uitvoerbaar waren, waardoor het vaak op het allerlaatste moment mis ging. Na een gewonnen line out met drive tekende Eemland na zo’n twee minuten de derde try aan (7-19). Daarna trok Eemland alle registers open om het gewenste bonuspunt binnen te halen, waarbij vele pogingen strandden in de modder. Met nog 15 minuten op de klok benutte Eemland een toegekende penalty en trok de stand naar 7-22. De Bassets bleven wanhopig knokken voor een beter resultaat en voorkwamen een vierde try van Eemland, waarbij vele Amersfoortse pogingen vast liepen in de verdediging van de Bassets. Dat het Sassenheim niet ontbrak aan inzet ware duidelijk, maar het gestructureerde en aanvallende optreden van Eemland gaf de doorslag. Met een 7-22 overwinning op zak reisde het Amersfoortse rugby gezelschap huiswaarts en verstevigde het team van coach Willem Schrijver de derde positie op de ranglijst.