Overtuigende winst Keistad

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

Het Amersfoortse team van coach Olaf Ratterman kende een valse start. Lange tijd ging in de 1e set de strijd gelijk op en wist Keistad steeds uit achterstand terug te komen. Toch waren het de ‘lange jongens’ uit Warmenhuizen die de setwinst met 23-25 naar zich toetrokken. Keistad coach Olaf Ratterman: ,,We speelden in die eerste set te mat en te afwachtend en dat is wat we juist niet moeten doen. We moeten gewoon ons eigen spel spelen en geconcentreerd en gemotiveerd blijven volleyen, dan pas zijn we op ons scherpst.” Ook in de 2e set bood Dinto de nodige tegenstand en ontspon zich een waar volleybalgevecht tussen twee teams die er vol voor gingen. Toch werd Keistad, naarmate de wedstrijd vorderde steeds sterker en putte zelfvertrouwen uit de vele stijlvolle, zowel verdedigende als aanvallende volleybalhoogstandjes. Met 25-19 ging de tweede set dan ook meer dan verdiend naar Amersfoort, dat daarmee de toon zette voor een prachtige volleybalavond. In de derde set werd het spel van Keistad gaandeweg beter en kon Dinto het hoge tempo en de vele prachtige acties van Keistad nauwelijks de baas. Ook deze 3e set werd met 25-20 een prooi voor de 2e divisionist en met groot machtsvertoon werd de 4e set ingeleid. Uitblinker Michiel Bakker dreef zijn team naar grote hoogte en met een alleszeggende 25-15 werd Dinto van de vloer geveegd en won Keistad de wedstrijd met 3-1. Coach Ratterman: ,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen de nummer 5 en dat is wat mij zeker verheugd. Maar er is nog een lange weg te gaan en we zullen iedere wedstrijd opnieuw tot het uiterste moeten gaan, waarbij we ons geenszins overschatting of verslapping kunnen permitteren.” Naast Michiel Bakker was ook Marwin Hogeterp in goede doen en speelde de jonge Pastoor ook een gedegen wedstrijd, na eerder al bij een lager team in actie te zijn geweest.

Volleybalheren op weg naar goud AMERSFOORT - In een sfeervolle sporthal Midland, waren de vele Amersfoortse supporters getuige van een boeiende en bij vlagen fascinerende wedstrijd tussen de herenteams van AVV Keistad en de Nijs/Dinto. Met 3-1 ging de winst uiteindelijk meer dan verdiend naar Keistad, dat daarmee de 2e positie op de ranglijst in de 2e divisie versterkte en een serieuze kandidaat is voor de titel.

Dames AVV Keistad - Dinto (1-3)

De keistad dames traden in sporthal Midland aan tegen Dinto uit Warmenhuizen, een team dat in dit seizoen nog maar drie punten had laten liggen. Het was dan ook een heuse strijd en een volleybaltopper tussen de nummers een en twee van de regiodivisie. Uiteindelijk verloor Keistad dit duel wel met 1-3, maar winst had er zeker ingezeten, wat wel blijkt uit de setstanden 27-29 en 26-28 (1e en 2e set). De derde set was er een voor Keistad om snel te vergeten en in de 4e set streed Amersfoort voor het laatste punt, dat ook werd binnengehaald. Trainer/coach Susan Marcus: “ Net op de beslissende momenten maakten wij de fouten. Dat is weliswaar erg jammer, maar we hebben laten zien dat we niet veel onderdeden voor de dames van Dinto.”

Heren Forza Hoogland - Omniworld (4-0)

Forza nam het afgelopen weekend op tegen het laaggeklasseerde Omniworld en net als de week er voor wonnen de Hooglanders ook dit keer weer met de maximale cijfers van 4-0 en kroop het langzaam weer naar boven op de ranglijst in de 1e klasse. Forza kwam in de 1e set traag uit de startblokken en trainer Jan Visser had dan ook bij een 1-6 achterstand een time out nodig om dat zijn team duidelijk te maken. Eenmaal wakker geschud speelde Forza zich vervolgens naast Omniworld en met een prima service druk en een snel scorende aanval ging de set toch nog vrij eenvoudig met 25-21 naar Hoogland. In de 2e set speelde Forza bij vlagen uitstekend volleybal en zowel verdedigend als aanvallend steeg het naar grote hoogte. Met wederom een hoge service druk en prima blokkeren werd de aanval van Omniworld buiten spel gezet en ging de set gemakkelijk met 25-15 naar de Hooglanders. Het was duidelijk dat Omniworld niet het niveau bezat wat Forza op de mat bracht, maar de Hooglanders begonnen in de 3e set wat te verslappen, wat zich ook uitte in een magere 27-25 setwinst en waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Laslo Pruis. In de vierde en laatste set kon Omniworld het hoge tempo van Forza niet meer bijbenen en na een 17-9 tussenstand ging ook die set met 25-19 naar Hoogland en was een dik verdiende 4-0 zege het resultaat. Over twee weken wacht Forza de stadsderby tegen koploper Wilhelmina, wat zeker een zinderend volleybalgevecht zal gaan opleveren.

Dames Forza Hoogland - Omniworld (4-0)

Ook voor de dames uit Hoogland stond er een ontmoeting met Omniworld op het programma en had het team van coach Harry van Surksum alle mogelijkheden om vol te kunnen gaan scoren. Al direct in de 1e set gaf Hoogland vol gas en met goed service spel werden de gasten met 25-14 van de vloer geveegd. De tweede set kende een beter spelend Omniworld, dat Hoogland lange tijd onder druk wist te zetten, maar op een 22-22 tussenstand toch het hoofd moest buigen en de set nipt verloor met 25-23. In de aansluitende 3e set was Hoogland weer helemaal terug. Er werd verdedigend goed werk geleverd en de aanval was niet te stoppen door Omniworld, wat uiteindelijk leidde tot een 25-18 setwinst. Met toch wel speels gemak ging ook de 4e set met 25-22 naar de dames van Forza en behaalde het team niet alleen een 4-0 overwinning, maar nestelde zich ook aan de kop van het klassement. Ook voor de dames staat er over twee weken een stadsderby op het programma, waar het net als de heren moet aantreden tegen stadgenoot Wilhelmina.

Heren Atalante - Wilhelmina (0-4)

De volleybalheren van Wilhelmina deden afgelopen vrijdag goede zaken en wonnen met 0-4 in Vinkeveen tegen het daar spelende Atalante. Gezien de concurrentie punten morste, klom Wilhelmina door deze overwinning naar de koppositie op de ranglijst in de 1e klasse, al hebben de nummers 2 en 3 nog een wedstrijd meer te spelen. Het was geen wedstrijd om over naar huis te schrijven en de krachtsverhouding was dermate groot dat Wilhelmina niet alles uit de kast hoefde te trekken om de winst veilig te stellen. Wilhelmina begon goed aan de wedstrijd en met een sterke service werd Atalante onder druk gezet en bouwde Wilhelmina al snel een grote voorsprong op, om uiteindelijk de set te gaan winnen met 17-25. Ook de 2e set kende een nagenoeg gelijk verloop en met 15-25 liet Wilhelmina de gastheren wederom geen enkele kans. In een moeizame derde set kampte Wilhelmina duidelijk met concentratieverlies en waren vele fouten het gevolg. Maar het individuele niveauverschil tussen beide teams gaf toch de doorslag, waardoor setwinst (23-25) voor Amersfoort onvermijdelijk bleek. Het was dan ook in de vierde en laatste set een kwestie van het geconcentreerd uitspelen van de wedstrijd teneinde niet alleen de setwinst veilig te stellen, maar ook het bonuspunt. De winnende coach Jan Groot (normaliter basisspeler): ,,We begonnen redelijk, maar het is altijd moeilijk om tegen een zwakke tegenstander de concentratie vast te houden. Complimenten voor het team.”