Rugbyers Eemland laten punten liggen

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

Eemland, dit jaar thuis nog niet verloren, begon met tegenwind aan de wedstrijd en werd vanaf de kick off onder druk gezet door de Hookers. De bezoekers hielden vooral de zaak verdedigend gesloten en aanvallend beschikte het team over veel ‘grote’ jongens in de voorwaartsen, die veel ‘vuil’ werk opknapten. Na een kleine 5 minuten ontworstelde Eemland zich aan de druk van de bezoekers en trok ten aanval op de helft van de Hookers.

AMERSFOORT - In de thuiswedstrijd tegen de Hookers uit Hoek van Holland, verloor RC Eemland niet alleen de wedstrijd, maar zakte tevens een plaats op de ranglijst. Op het eigen sportpark Bokkeduinen werd met 5-29 verloren van het compact spelende Hoek van Holland.

Met spel over veel fasen wilde de thuisploeg de bezoekers onder druk zetten, maar in een van die fasen verloor Eemland de bal en wist Hookers met een snelle tegenstoot over de flank te scoren, waarbij ook de conversie werd benut (0-7). Eemland schakelde eenvoudig weg te langzaam en moest dat bekopen met de nodige punten tegen. Vooral bij de ‘breakdown’ werd een tweetal keer de bal verloren en even zoveel keren kostte dit de thuisploeg een try, waardoor er na 20 minuten een 0-21 op het scorebord stond. In het tweede deel van die 1e helft nam Eemland de regie langzaam over en probeerde de Hookers onder druk te zetten, wat maar schaars lukte. Het vervolg was dan ook een wedstrijd waarin Eemland een hoog balpercentage had, maar zichzelf geen kansen wist toe te dichten. Uit een strafschop van ver werd de ruststand uiteindelijk bepaald op 0-24.

De tweede helft gaf een ander beeld te zien met Eemland veelvuldig in de aanval. Maar de Amersfoorters misten de creativiteit om het de Hookers echt lastig te maken. Veelvuldig stond de thuisploeg voor de tryline, maar de echte break maken lukte niet. Pas na 20 minuten wist Eemland door te breken, waarbij jeugdinternational Kabo Drent de aanval uitstekend wist af te ronden met een mooie try (5-24). Eemland bleef weliswaar hartstochtelijk aanvallen, maar miste keer op keer de finesse om de laatste meters naar de try te maken. Het kreeg zelfs kort voor tijd de rekening gepresenteerd door een score van de Hookers, die met 5-29 de eindstand van dit boeiende duel bepaalden.