AMHC verdient meer

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

Het op een tweede plaats in de eerste klasse gepositioneerde QZ uit Nijmegen, deed die hoge plaatsing lange tijd eer aan en zette met gedegen en snel aanvalsspel de Amersfoortse verdediging regelmatig op het verkeerde been. Toch bood Amersfoort ook de nodige tegenstand, wat na 5 minuten resulteerde in de eerste strafcorner voor AMHC, die slecht werd uitgevoerd en derhalve ook geen resultaat opleverde. Nijmegen daarentegen bleef aanvallend het spel bepalen en sneed met vaak flitsende aanvalsacties door de Amersfoortse verdediging. Maar toch was het weer Amersfoort wat met gedegen hockey en met veel inzet voor verwarring bij QZ zorgde en wat na een kwartier spelen werd beloond met een tweede en zelfs derde strafcorner. Maar beide corners gingen door gebrek aan concentratie verloren, waarbij ook gezegd dient te worden dat de Nijmeegse doelvrouwe goed reageerde op de schoten van Nicole de Jong. Naarmate de eerste helft vorderde kwam AMHC beter in het spel en drong QZ terug in de eigen cirkel, maar veel verder kwam het eigenlijk niet. Uit een van de snelle tegenaanvallen van QZ in de 25e minuut ontstond, eigenlijk op dat moment tegen de verhouding in, het eerste doelpunt in de wedstrijd, waarbij Amersfoort lijdzaam moest toezien hoe de 0-1 op het scorebord verscheen. Weer was het AMHC wat met man en macht ten strijde trok en weer was het QZ, wat in de 30e minuut wist te profiteren en de voorsprong vergrootte naar 0-2, wat tevens de ruststand bleek te zijn in dit uitermate boeiende duel. AMHC-coach Hien The gaf zijn dames de opdracht mee om in de tweede helft met nog meer passie en gedrevenheid op de aanval te spelen, zonder daarbij de verdediging uit het oog te verliezen. Vanaf de negende minuut regende het strafcorners voor AMHC, maar niet een keer slaagde Amersfoort er in om een van de corners te verzilveren. QZ kwam er eigenlijk nauwelijks meer aan te pas en moest zich beperken tot verdedigen. AMHC daarentegen ging volop door en de meer dan verdiende tegentreffer hing lange tijd in de lucht. Maar mede dankzij het goede keeperswerk aan QZ zijde en een slechte afwerking aan de cirkel door Amersfoort, bleef die treffer achterwege en verloor Amersfoort, tegen de verhouding in met 0-2.

Hockeydames onderuit tegen QZ AMERSFOORT - Het eerste dameshockeyteam van de Amersfoortse Mixed Hockey Club, ontving afgelopen zondag op sportpark Bokkeduinen de hockeydames van QZ uit Nijmegen. In een wedstrijd, waarin Amersfoort met veel inzet knokte om iedere meter, bleek Nijmegen net even wat slimmer en bepaalde uit een tweetal fraaie aanvalsacties de eindstand op 0-2 en liet daarmee AMHC verbouwereerd, moegestreden en met lege handen achter.