De Wilde bouwde zonder vergunning

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De huidige gedeputeerde en vroegere Amersfoortse wethouder Jan de Wilde heeft geen vergunning aangevraagd voor bouwwerkzaamheden van de schuur bij zijn woning aan de Stoutenburgerlaan 11. Dat bericht het college in antwoord op vragen van BPA-raadslid Ruud Schulten. De gemeente zal De Wilde vragen alsnog een bouwvergunning aan te vragen. Het college verwacht dat die vergunning ook gewoon verleend zal worden.

door John Spijkerman

In de schuur bij de woning van De Wilde, een ruimte van 160 m2, heeft deze het bedrijf Stoutenburcht ondergebracht dat actief is op op het gebied van kunst, vastgoed en advies. Volgens het college heeft De Wilde in 2005 met ambtenaren gesproken over de verbouwing van de schuur. Achteraf is daarbij volgens b en w gebleken 'dat gaande de werkzaamheden de renovatie door onvoorziene bouwtechnische problemen op onderdelen is overgegaan in vernieuwbouw'. En daar had een vergunning voor aangevraagd moeten worden. Doordat er geen bouwvergunning is aangevraagd konden belanghebbenden geen bezwaar indienen.

Het college verwacht overigens dat voor deze bouwwerkzaamheden achteraf alsnog een vergunning kan worden verleend. De Wilde zal gevraagd worden een bouwvergunnning aan te vragen.

BPA-raadslid Schulten stelde eveneens vragen over het gebruik van de nieuwe opstallen voor bedrijfsdoeleinden. Op het adres heeft De Wilde het bedrijf Stoutenburcht ondergebracht dat actief is op op het gebied van kunst, vastgoed en advies. Op de website van het bedrijf werd aangegeven dat de ruimte gehuurd kon worden. Er werden heel gedetailleerd tarieven genoemd voor het huren van de ruimte als vergaderruimte/expositieruimte. En dat alles zelfs inclusief een drankenlijst met daarbij de prijs van de consumpties. Opmerkelijk is overigens dat nadat BPA-er Schulten de vragen had gesteld over de Wilde, de website van het bedrijf op internet is aangepast en deze gegevens niet meer konden worden opgeroepen.

Volgens het college past het gebruik van de schuur als expositieruimte en galerie door De Wilde niet binnen de voorschriften van het bestemmingsplan, maar is er slechts incidenteel gebruik van gemaakt. Vergunningen in het kader van de drank- en horecawet waren dan ook niet nodig, stelt het college.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie