MIA kan favorietenrol niet waarmaken

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

Onder het oog van het fanatieke en luidruchtige thuispubliek in sporthal Schuilenburg, creëerde MIA wel veel kansen, maar was de afronding povertjes. Tot drie keer toe kwamen de Amersfoorters op drie doelpunten voorsprong, maar net zo vaak verkleinden de gasten het verschil weer tot één doelpunt. Coach Coen Wilders: ,,Tweederde van de wedstrijd hadden we balbezit, maar de vele kansen werden gewoon niet afgerond. Dat lag ook aan de verkeerde keuzes van één van de twee vakken door steeds van grote afstand te willen scoren. Als die ballen er dan niet in vallen, dan moet je dichterbij de korf gaan spelen en alleen maar de goede kansen schieten. Zo’n tegenstander rol je dan gemakkelijk op.” Pakte het ene vak de zaken niet goed aan, het andere vak overklaste de tegenstander. Hier lag ook de basis van de winst van MIA. Ook was dit vak, met uitblinker Matthijs Jongeneel, in staat om in de verdediging te heersen en keer op keer de bal in de aanval te brengen. Uit de vele mogelijkheden die daaruit ontstonden werd (genoteerd door de statisticus van MIA) maar liefst 69 keer geschoten, met slechts 5 doelpunten tot gevolg. Wilders: ,,Als je een doelpunt uit vijf kansen scoort, haal je het niveau waarop we gewend zijn te spelen, maar dat zat er zaterdag zeker niet in.” Om verder te relativeren: ,,Je hebt wel eens van die wedstrijden waarin het niet lukt of waarin de tegenstander je niet ligt. Dat is jammer, maar niets om van wakker te liggen. Een volgende keer lukken de acties wat beter en speel je opeens een puike wedstrijd. Hoewel het baltempo omhoog moet, ben ik over het vertoonde spel wel tevreden. En als hier en daar de inzet en de werklust nog wat worden verbetert, dan moet dit seizoen ons veel overwinningen kunnen opleveren.”

AMERSFOORT - In de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie presteerden de korfballers van MIA afgelopen weekend ondermaats. Ondanks uitgesproken aspiraties voor het kampioenschap in de derde klasse, kon MIA de favorietenrol niet waarmaken. Tegen de zeer jonge ploeg van EKC uit Enschede werd het, wél verdiend, 11-9.

door Huub van Aerssen

Doelpuntenmakers MIA: Remco van Woudenberg 3, Matthijs Jongeneel en Mark Siderius 2, Ilse van Rooijen, Dorien van Ettekoven, Annemieke Dijkstra en Harmen van Schaijk allen 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie