BV Leiderdorp maatje te groot voor dames Crackerjacks

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

Crackerjacks begon ontzettend zwak aan de wedstrijd, terwijl de dames uit Leiderdorp aan alle kanten de basket wisten te vinden. Amersfoort werd compleet weggespeeld en Leiderdorp na na afloop van het eerste kwart een voorsprong van 6-29. Het tweede kwart kende een licht herstel bij Amersfoort. Naast dat de zone verdediging stukken beter stond, kon Crackerjacks zelf ook beter de basket vinden en werd er duidelijk meer gescoord. Met een wel heel bijzondere driepunter van Wilma Klaster in de laatste seconden van dat 2e kwart, werd er gerust met 21-50 achterstand. Aan het begin van het derde kwart kwam Crackerjacks beduidend beter uit de startblokken en kreeg Leiderdorp steeds meer moeite om tot scoren te komen door een goede Amersfoortse verdediging. Crackerjacks kon in dat 3e kwart de schade beperkt houden tot 40-62. Leiderdorp werd in het vierde en laatste kwart feller en de verdediging van Crackerjacks kwam vaak net te laat, waardoor de voorsprong van Leiderdorp geleidelijk aan groeide. Met een eindstand van 64-88 bleek duidelijk dat Leiderdorp, afgelopen jaar kampioen van Rayon west, een maatje te groot was voor de dames van Crackerjacks, waarbij met name in het 1e kwart onder het eigen niveau werd gespeeld. Punten Crackerjacks: Wilma Klaster, Sisca van Apeldoorn en Daphne Reurslag 15, Noortje van Scharrenburg 13 en Vanessa Vis 6.

AMERSFOORT - De basketbaldames van Crackerjacks speelden afgelopen zaterdag in sporthal Zielhorst de thuiswedstrijd tegen koploper in de 1e klasse Rayon, BV Leiderdorp. Met 64-88 bleken de Amersfoortse basketbaldames niet opgewassen tegen het sterke Leiderdorp.

Heren Crackerjacks - Baros (75-76)

In een dubbelweekend speelden de heren Crackerjacks afgelopen zaterdag tegen koploper Baros uit Rotterdam. De Rotterdamse studenten, met in de gelederen vele dertigers, konden in de eerste kwarten niet overtuigen. Crackerjacks verdedigde goed en fel, maar kon niet voorkomen dat er gerust werd met e 36-39 achterstand. Crackerjacks nam in het derde kwart een 12 punten voorsprong en een verrassing hing in de lucht. Met 13 punten voorsprong in het vierde en laatste kwart voor Crackerjacks, ging Baros alles of niets spelen en was hun guard niet af te stoppen. Crackerjacks had nog wel de mogelijkheid om de winst te grijpen, maar miste in de eindfase teveel kansen, waardoor Baros maar net wist te winnen.

Heren Crackerjacks - Waterdragers (77-70)

In de tweede wedstrijd die op zondag tegen Waterdragers werd gespeeld wist Crackerjacks wel tot winst te komen. In sporthal Rustenburg leek Crackerjacks in eerste instantie de wedstrijd tegen Baros nog in de benen te hebben, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging het beter spelen en met een ruststand van 42-29, kwam de wedstrijd verder niet meer in gevaar en met goed en gedegen basketbal won Crackerjacks verdiend met 77-70.