In de rij voor de laatste Harry Potter

17 november 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In winkelcentrum Emiclaer was het rond middernacht 'wat drukker' dan normaal op een zaterdag het geval is. Voor de Algemene Boekhandel had zich een rij gevormd van een meter of vijftig.

Even voor twaalf uur, verscheen vanuit het niets, zo leek het, een bont gezelschap van tovernaarsleerlingen en tovenaars. Zij trokken een kar die goed gevuld was met het zevende en laatste deel in de bestseller-serie rond Harry Potter. 'Harry Potter en de relieken van de Dood' luidt de titel van van het boek van auteur J.K. Rowling.

Onder luid gejuich werd het gezelschap tovernaarsleerlingen en tovenaars verwelkomd door het geduldig op zijn beurt wachtende publiek. Onder de wachtenden bevonden zich ook enkele fraai uitgedosde wizards. Schattingen van het aantal mensen dat deze nacht de kou trotseerde, houden het op 200. Aan het eind van de stoet liep de rode lantaarndrager.

Naar verwachting zal menig Potter-fan deze nacht geen oog hebben dichtgedaan, nieuwsgierig naar de afloop van het drama rond Harry Potter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie