Huisconcert Hanneke de Heer

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - Pianiste Hanneke de Heer verzorgt op zaterdag 24 november (om 19.00 uur) en op zondag 25 november (om 15.00 uur) een huisconcert. Het programma heeft deze keer grote contrasten.

Voor de pauze worden werken uitgevoerd van Chopin. (Eerste ballade), Liszt (Liebestraum), Brahms (Intermezzo) en Rachmaninoff (twee etudes-tableaux).

Na de pauze een Frans/Spaans programma, waar het muzikale vuurwerk vanaf zal spetteren, zo belooft De Heer, met werken van Debussy, Albérez, Granados en Falla. De stukken worden voorzien van een toelichting met historische feiten, gelardeerd met de humor karakteristieke van de pianiste.

Hanneke de Heer behaalde op zeer jonge leeftijd de eerste prijs op een pianoconcours, debuteerde op 16-jarige leeftijd met orkest en studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Groningen. Van het ministerie van Cultuur kreeg zij een studiebeurs toegewezen. In het buitenland volgde zij vervolgens masterclasses bij de beroemde Spaanse meesterpianist Eduardo del Pueyo. Vervolgens gaf ze pianorecitals en deed veel kamermuziek en liederenrecitals. De huisconcerten beleven inmiddels hun vierde seizoen. Wethouder Jelle Hekman is zondag bij het huisconcert aanwezig.

De Heer zal overigens ook tijdens de kerstdagen twee huisconcerten verzorgen (om 15.00 uur).

Adres: Heiligenbergerweg 24 in Amersfoort. Entree: 5 euro. Kinderen tot 12 jaar: 2,50 euro. Consumpties kosten 1 euro. Deuren dertig minuten voor aanvang open. Voor reservering bel Hanneke de Heer: 033-4720179.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie