Fidelitas wint handbalderby

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

Voor beide teams kwam er, naast de normale wedstrijdspanning, ook een gezond rivaliteitgevoel om de hoek kijken. Immers in voorgaande jaren kende dit handbalduel ook al de nodige uitstraling en deden beide teams eigenlijk niet echt veel voor elkaar onder.

AMERSFOORT - Een heuse Amersfoortse handbalderby. De twee damesteams van ASC ‘91 en Fulmen Fidelitas ontmoetten elkaar afgelopen zondag in sporthal Zielhorst, de thuishaven van beide handbalteams. In dit geval was Fulmen Fidelitas de thuisspelende ploeg en in een door vele toeschouwers bekeken interessant handbalgevecht bleek na twee keer dertig minuten de thuisploeg de sterkste en won deze derby met 16-13.

Afgelopen jaar trok Fulmen Fidelitas tot twee maal toe aan het kortste eind en dus waren de dames er dit keer op gebrand om het blazoen te zuiveren. Aan de voorbereiding lag het zeker niet en geconcentreerd en gedreven gingen beide ploegen van start, waarbij voor Fidelitas maar een ding telde: winst!! Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een waar handbalgevecht waar aan beide kanten niet alleen goed verdedigend werd gespeeld, maar waar ook aanvallend te genieten viel. Na een aantal doelpuntloze minuten was het ASC ‘91 dat de score opende, waarbij vooral vanuit de opbouw werd geschoten op de doelvrouwe van Fidelitas. De diverse wissels die door ASC ‘91 werden ingezet probeerden weliswaar de Fidelitas verdediging zoek te spelen, maar slaagden daar absoluut niet in, doordat er gedegen en gegroepeerd werd gespeeld. Naarmate de eerste helft vorderde kwam ook Fidelitas tot scoren en na het eerste half uur stond er een tot op dat moment terechte 5-5 gelijke stand op het scorebord en was er nog van alles mogelijk in het tweede part van de wedstrijd.

Fidelitas begon sterk aan de tweede dertig minuten en mede door het goed aanspelen van cirkelspeelster Kim Batens, wist Fulmen Fidelitas een voorsprong op te bouwen van een paar punten. Ondanks het scherpe en attente spel van de ASC speelsters, was Fidelitas net even wat sneller en werden persoonlijke fouten direct afgestraft. Bij Fulmen Fidelitas was er voor de nieuwe speelster Cinthia Stoffer een hoofdrol weggelegd, waarbij zij uitblonk in vele fraaie schijnbewegingen en de nodige doelpunten. In dit titanengevecht bleek uiteindelijk Fidelitas over de langste adem te bezitten, liet de opgebouwde krappe voorsprong niet meer los en won met slechts drie doelpunten verschil (16-13) deze uitermate interessante en meeslepende handbalderby. Fulmen Fidelitas steeg door deze overwinning naar een vierde plaats op de ranglijst in de 3e klasse, daar waar ASC ‘91 een aantal plaatsen moest toegeven.

Heren Nieuwegein 3 - Fulmen Fidelitas (20-18)

De handbalheren van Fulmen Fidelitas slaagden er niet in om in en tegen Nieuwegein de punten mee naar Amersfoort te nemen. Na de week er voor een prachtige overwinning te hebben geboekt, slaagde het team van coach Michel van der Horst er deze keer niet in om dat succes een vervolg te geven. Fulmen Fidelitas zakte door dit verlies naar een voor het team bedenkelijke zesde plaats op de ranglijst in de 2e klasse.