AMHC heren afgetroefd

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

Onder uiterst schrale weersomstandigheden, waarin zon en regen elkaar afwisselden, begon Amersfoort gedreven aan de wedstrijd, met maar een doelstelling: winnen!! Tegen de nummer zeven op de ranglijst in de overgangsklasse zou dit eigenlijk geen al te groot probleem moeten opleveren, maar eens te meer werd weer eens duidelijk dat in sport vaak andere regels gelden. AMHC speelde de eerste 5 minuten eigenlijk alleen maar op de helft van de Zwollenaren, maar veel verder dan tot aan de cirkel kwam het niet. Tempo ‘41, wat meerdere malen de naam eer aan deed, antwoordde in de achtste minuut van de wedstrijd met een snelle tegenaanval, die slechts met moeite door Amersfoort kon worden afgeslagen. Op dat moment werd duidelijk dat Zwolle meer in zijn mars had dan misschien wel vermoed had kunnen worden. Het was in de 12e minuut aan de Amersfoortse goalie Colin Lee te danken dat een strafcorner van Tempo’41 geen doel trof en steeds meer ging AMHC gebukt onder de snelle en verrassende aanvalsacties van Zwolle. Een tweede strafcorner in de 18e minuut voor Tempo’41 zorgde wel voor het nodige resultaat en deze keer was Lee niet bij machte om de hard ingeschoten bal te stoppen (0-1). AMHC gaf vervolgens wat gas bij, wat in de 22e minuut resulteerde in een strafcorner voor de Amersfoortse heren. Strafcornerspecialist Pieter Manden haalde snoeihard uit, maar de bal verdween net naast het doel. Ook de tweede Amersfoortse strafcorner, slechts enkele minuten later, kende geen resultaat, waarbij goed keeperswerk van de Zwolse doelman aan de basis stond. De laatste tien minuten van de eerste helft brachten geen verandering meer in de stand en met een 0-1 achterstand gingen beide ploegen aan de thee. Aan het begin van de tweede helft kwam Amersfoort weer vol uit startblokken, maar naarmate de wedstrijd vorderde, begon het steeds meer tegen zichzelf te spelen en kende eigenlijk nauwelijks verrassingen. Een derde strafcorner in de 5e minuut werd wederom gestopt door de Zwolse goalie en zou een andere variant misschien wel eens meer resultaat hebben opgeleverd. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd steeds fysieker en trokken de over het algemeen mild leidende scheidsrechters eindelijk eens naar de gele kaart, waardoor Amersfoort lange tijd een man in het voordeel had. Maar ook in die fase slaagde AMHC er niet in om langszij te komen en begon de tijd een steeds meer drukkende factor te worden. Slim liet Tempo’41 de fantasieloze aanvallen van Amersfoort aan de cirkel strandden en speelde het eigen spel. Met een laatste Amersfoortse strafcorner, die door Pieter Manden op de lat werd geschoten, liep de wedstrijd ten einde en liet het team van coach Peter Jonker drie dure punten door de vingers glippen.

Dure verliespunten voor hockeyers AMERSFOORT - Afgelopen zondag stond voor de Amersfoortse hockeyheren de thuiswedstrijd tegen Tempo ‘41 uit Zwolle op het programma. In een voor AMHC dramatisch verlopen wedstrijd werd met 0-1 verloren en verloor AMHC de aansluiting met de top drie.

Dames AMHC - Deventer 1-4

Na de nederlaag van afgelopen week bleef het team van coach Hien The ook nu weer zonder punten en zakte ver terug op de ranglijst.