Moeiteloze winst De Amer

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

Het eerste waterpoloteam van De Amer had na een reeks minder succesvolle wedstrijden voor eigen publiek eigenlijk wat goed te maken. Tegen het bezoekende team van de Dolfijn uit Amsterdam, gepositioneerd op een bescheiden voorlaatste plaats in de rangschikking van de derde klasse bond, moesten de mannen van coach Zeger Eijer laten zien dat zij wel degelijk tot goed waterpolo in staat moeten worden geacht. Van dat laatste was in de wedstrijd echter nauwelijks sprake en werd het een min of meer plichtmatig nummer. In de eerste twee speelperioden van de wedstrijd werd door de Amerheren het gat al geslagen en namen de Amersfoorters al een 9-2 voorsprong. Aan Amersfoortse zijde was jongeling Jaap Bos de absolute uitblinker, die met vijf doelpunten een leeuwenaandeel had in de uiteindelijke winst. De tweede helft van dit duel kende een veel mindere fase voor de Amer dan de eerste twee perioden. Verdedigend ontstonden er diverse malen onnodig gaatjes en ook aanvallend was de thuisploeg niet altijd even goed bij de les en vaak niet scherp genoeg. Als positief element mocht worden genoemd de zestien doelpunten die De Amer scoorde en die het positieve doelsaldo behoorlijk deden doen toenemen. Een doelsado, dat gezien de onderlinge kleine verschillen uiteindelijk nog wel eens beslissend zou kunnen zijn. Toch zal De Amer de komende wedstrijden op scherp moeten blijven spelen, wil het weer niet een vrije val naar beneden maken. Komend weekend wacht in Haarlem het lastige duel tegen SG Haerlem’04.

Waterpoloheren maatje te groot voor Dolfijn AMERSFOORT - In het sportfondsenbad walsten de waterpoloheren van De Amer afgelopen zaterdag over De Dolfijn heen. In een wedstrijd waar van enige spanning geen sprake was, werd met 16-7 gewonnen en is De Amer na een serie mindere wedstrijden weer terug op de weg naar boven.

door Huub van Aerssen

Periodestanden: 5-1/4-1/3-3/4-2 (16-7)

Doelpunten De Amer: Jaap Bos 5, Xander Coemans 4, Eric Spithoven, Paul van de Berg en Frits de Vries allen 2 en tenslotte Remco de Frankrijker 1.

AZ&PC

Hoofdklasser AZ&PC is na een goede reeks (huidige zesde positie) een aantal weken vrij van competitieverplichtingen. Pas op 1 december aanstaande speelt het team van coach Piet de Zwarte de uitwedstrijd tegen het altijd lastige en als derde geplaatste PSV/Bekkers Autoschade uit en in Eindhoven. Een ontmoeting waar oude “zwemmaten” elkaar ontmoeten en waar Amersfoort kan laten zien dat het zeker het nodige in de mars heeft.

SG Amersfoort

De waterpolodames van de Start Gemeenschap Amersfoort hadden afgelopen weekend geen zwemverplichtingen en zagen de eerste positie, die het team voor het weekend bekleedde, omgezet worden in een vierde plaats. Een fraai resultaat voor Amersfoort, dat in de eerste wedstrijden heeft laten zien dat het goed bezig is en dat er steeds meer lijn in de ploeg te bewonderen valt. Komend weekend de thuiswedstrijd tegen SG Haerlem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie