'Geen eigen bijdrage clubs aan kunstgrasvelden'

8 november 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een eigen bijdrage van clubs aan de kunstgrasvelden die de gemeente in 2008 en 2009 wil aanleggen, is geen haalbare kaart, denkt BPA-raadslid Ruud Schulten. Het plaatst de clubs voor onoverkomelijke financieringsproblemen. Schulten wil in de gemeenteraad een voorstel indienen om ervoor te zorgen dat kunstgrasvelden ook echt een basisvoorziening zijn.

door John Spijkerman

Hij wijst erop dat ook bij VOP en COBU boys onlangs kunstgrasvelden zijn aangelegd, waarvoor een huurconstructie van toepassing is. De clubs betalen dan extra huur maar eenmalige clubinvesteringen zijn niet noodzakelijk.

De gemeenteraad heeft al in mei van dit jaar uitgesproken dat in het Amersfoort van 2007 kunstgrasvelden tot de basissportvoorziening van de gemeente behoren, maar wethouder Arriën Kruyt wil daar dinsdagavond tijdens de raadsvergadering nog niet aan.

Voor het lenigen van de ergste nood onder de verenigingen wil de gemeente de komende jaren extra geld uittrekken. In 2008 zouden er drie kunstgrasvelden en in 2009 ook 3 kunstgrasvelden moeten komen.

Schulten wil dat het college voor de verdere toekomstige planning van kunstgrasvelden met gefaseerde voorstellen komt in het kader van de sportnota.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie