Apeldoorn dendert over Amersfoort heen

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

In de vierde uitwedstrijd van het seizoen leek er op voorhand geen vuiltje aan de lucht voor het tot op dat moment goed acterende AMHC. Het als zevende geplaatste Apeldoorn zou eigenlijk niet al te veel problemen moeten geven voor de Amersfoortse hockeyformatie. Toch liep het in werkelijkheid duidelijk anders en keek AMHC na anderhalf uur hockey tegen een zeker niet verwachte monsternederlaag aan van 7-0. Amersfoort begon de wedstrijd furieus, maar keek geheel tegen de verhouding in al na twintig minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Met deze voor Amersfoort onverwachte achterstand werd er gerust met de gedachte en de wil om in de tweede helft de stand om te buigen. Maar niets was minder waar; Amersfoort bleef ook in tweede deel van de wedstrijd achter de feiten aanlopen en liet toe dat Apeldoorn naar hartelust kon hockeyen en daarbij de voorsprong verder kon uitbouwen. Na het laatste fluitsignaal keek een verbijsterd en geslagen Amersfoort dan ook aan tegen een 7-0 eindstand en een desillusie rijker. Door dit zware verlies kreeg de ploeg van coach Hien The niet alleen een mentale dreun, maar zakte AMHC terug naar een zevende positie op de ranglijst in de eerste klasse en verloor daarmee de aansluiting met de top. Het valt te hopen dat Amersfoort aanstaande zondag thuis kan laten zien dat het slechts een tijdelijke “dip” betrof en dat het de draad weer kan oppakken.

AMERSFOORT - Het eerste damesteam van de Amersfoortse Mixed Hockey Club verloor afgelopen zondag dramatisch met 7-0 tegen de Apeldoornse Mixed Hockey Club. In een eenzijdig duel was Apeldoorn gedurende de gehele wedstrijd heer en meester en liet Amersfoort geen enkele kans.

door Huub van Aerssen

Heren AMHC - Alkmaar (1-1)

De hockeyheren van AMHC deden het in tegenstelling tot de dames wel beter, maar konden toch niet echt overtuigen en deelden in en tegen Alkmaar de punten. Amersfoort moest door dit gelijke spel de tweede positie op de ranglijst in de overgangklasse loslaten en verhuisde naar een nog alleszins acceptabele derde positie achter koploper QZ en het als tweede gepositioneerde verrassende Huizen. Het Amersfoortse team onder leiding van coach Peter Jonker treft komende zondag in Birkhoven het als zevende geplaatste Tempo ‘41 en zal vol gas moeten geven om niet verder op achterstand te geraken. Maar gezien het stabiele en gedegen spel van AMHC in dit eerste deel van de competitie lijkt dit geen probleem te hoeven zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie