Duidelijk verlies voor heren Crackerjacks

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

In de eerste ‘echte’ wedstrijd van Crackerjacks tegen Binnenland werd duidelijk zichtbaar dat de Amersfoortse basketballers een maatje te klein waren. Het team uit Barendrecht dat enkele weken daarvoor het twee klassen hoger spelende Punch in de bekercompetitie uitschakelde, had snelle en behendige spelers, die uit alle hoeken tot scoren kwamen. Bij Crackerjacks daarentegen liep het aanvallend nog niet zo goed, doordat het wekelijkse ritme ontbrak. In het 1e kwart vergat het team de meest simpele ballen in het netje te leggen en in het 2e kwart kon Binnenland het gat slaan (24-40), waarna Crackerjacks niet meer in staat bleek de resterende twee kwarten het tij te keren. toch kende het laatste kwart voor crackerjacks veel goeds en toonde het team veerkracht en vechtlust, waardoor dat kwart ook eindigde in het voordeel van de Amersfoortse formatie. Met een uiteindelijke einduitslag van 69-90, was de overwinning voor Binnenland dan ook meer dan verdiend. Punten Crackerjacks: Konings 16. Bachet 14. Dominique Vis 13, Ross 9, Vincent Vis 8 en Van de Heide 6.

AMERSFOORT - Na een aantal weken gedwongen rust, speelde het eerste basketbalteam van Crackerjacks de thuiswedstrijd tegen het sterke Binnenland uit Barendrecht. Met 69-90 ging de winst meer dan verdiend naar de heren uit Barendrecht.

Dames Crackerjacks - LUSV (60-58)

De dames speelden afgelopen zondag tegen LUSV uit Leiden. Beide ploegen kwamen in het 1e kwart moeizaam op gang, maar het was Leiden dat als eerste was warmgedraaid en Crackerjacks helemaal zoek speelde. In het 2e kwart schakelde Amersfoort over op zone defensie, waarbij het lukte om de aanval van Leiden te ontregelen en zelf tot scoren te komen. Wilma Klaster verkleinde de achterstand tot 4 punten, waarna er met een 22-26 stand werd gerust. LUSV nam in het derde kwart het initiatief, maar geleidelijk aan werd Crackerjacks beter en sloot dat kwart af met een tussenstand van 44-43. In het laatste kwart gingen beide ploegen gelijk op en was het Noortje van Scharrenburg die kort voor tijd de winnende punten binnen schoot. Topscoorders Crackerjacks: Noortje van Scharrenburg 21, Wilma Klaster 18.