Nuttige winst hockeydames

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Ondanks de bescheiden plaats van Almelo in de onderste regionen van de eerste klasse, was het voor AMHC zaak om geconcentreerd en alert te wedstrijd in te gaan en zeker niet met de gedachte van ‘dat doen we wel even’. Amersfoort begon derhalve de wedstrijd in een hoog tempo en al snel volgde de ene na de andere aanvalsgolf op het doel van Almelo en werd de eerste de beste strafcorner al direct omgezet in een doelpunt door, wie anders, Nicole de Jong. Kort daarop scoorde dezelfde Nicole de Jong uit een tweede strafcorner de 2-0 en leek Amersfoort af te stevenen op een ruime overwinning. Maar een onachtzaamheid in de verdediging halverwege de eerste helft, stelde Almelo in staat om tegen te scoren en de opgelopen achterstand terug te brengen naar 2-1. Amersfoort bleef vervolgens de druk er vol op houden, bleef spelen in hetzelfde hoge tempo en slaagde er in om kort voor rust de 3-1 achter de Almelose doelvrouwe te poneren, door een fraai schot van Anneloes Tervoert. Deze 3-1 voorsprong was tevens de ruststand en geconstateerd mocht worden dat AMHC weliswaar het beste van het spel had, maar vele kansen niet in doelpunten wist om te zetten. Ook de tweede helft van deze wedstrijd kenmerkte zich door een aanvallend AMHC dat wederom vele kansen creëerde, maar de vele toegewezen corners door een slechte afwerking niet wist te benutten. Almelo daarentegen slaagde er maar sporadisch in om tegenaanvallen te produceren, maar wist toch uit een van die mogelijkheden de achterstand te verkleinen (3-2), waarmee tevens de eindstand was bereikt. Resumerend kon worden gezegd dat Amersfoort een prima eerste helft afwisselde met een matige tweede helft, waarbij de score eigenlijk hoger had moeten uitvallen. Door deze met name nuttige winst bleef AMHC aanklampen aan de top drie en doet nog volop mee in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse.

AMERSFOORT - De hockeydames van de Amersfoortse Mixed Hockey Club ontvingen afgelopen zondag op het eigen sportpark Birkhoven de hockeydames van en uit Almelo. In een weliswaar geen hoogstaande wedstrijd wist de Amersfoortse damesformatie toch een verdiende en geruststellende 3-2 overwinning in de wacht te slepen.

Heren AMHC - Leonidas (2-0)

Ook de hockeyheren van AMHC kenden een prima zondagmiddag. De thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Leonidas eindigde in een verdiende 2-0 zege, waardoor het team van coach Peter Jonker goede zaken deed, mede door het puntverlies van koploper Klein Zwitserland. AMHC steeg naar een tweede positie op de ranglijst in de overgangsklasse en staat in punten gelijk met KZ.