Soesterkwartier blijft steken op gelijk spel

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Het Rotterdamse Sperwers had thuis nog een ongeslagen status met drie gewonnen wedstrijden. Soesterkwartier was er op gebrand om daar verandering in aan te brengen en ging op het kunstgrasveld aanvallend voortvarend van start. Binnen drie minuten stond er al een 0-2 voorsprong voor de Amersfoorters op het scorebord. Ondanks dat het tweede aanvalsvak meer moeite had om een hoog baltempo te spelen en een goede afvangpositie te creëren, wist Priscilla Boute met een fraaie doorloopbal toch te scoren. Pas in het tweede deel van de eerste helft begon Sperwers beter in het spel te komen en krabbelde langzamerhand dichterbij, waardoor er bij het rustsignaal een 6-6 gelijke stand werd bereikt. Soesterkwartier coaches Jan van de Kuil en Eric Lijnsveld gaven tijdens de rust aan dat Sperwers was te verslaan vermits er een hoger baltempo zou worden gespeeld. Met deze woorden in het achterhoofd begon Soesterkwartier aan de tweede helft, wat al direct goed uitpakte. Met drie afstandschoten op rij door respectievelijk Dennis Lijnsveld, Patrick Winter en Danny van Hout, liep Amersfoort al vroeg uit naar een 6-9 voorsprong. In relatief korte tijd kwam Rotterdam langzij tot een 10-10 gelijke stand. Met nog krap twee minuten op de klok moest Soesterkwartier zien het tij te keren, wat eigenlijk maar deels lukte. Beide ploegen scoorden nog eenmaal en met 11-11 gelijke stand liep dit korfbalgevecht ten einde, alhoewel er meer voor Amersfoort had ingezeten. Doelpunten Soesterkwartier: Amanda Gerritsen 3, Patrick Winter 3, Priscilla Boute, Dennis Lijnsveld 2 en Danny van Hout 1.

AMERSFOORT - Het eerste team van korfbalvereniging Soesterkwartier speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Sperwers uit Rotterdam. In een uitermate boeiend duel wist de Amersfoortse ploeg er een gelijk spel uit te slepen (11-11), waardoor Soesterkwartier haar vijfde positie op de ranglijst in de vierde klasse kon continueren.