MIA wint degradatieduel met overtuiging

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Met dit in het achterhoofd begon MIA uiterst fel aan de wedstrijd met het vizier op scherp. Binnen tien minuten gaf het scorebord 0-5 aan, na slechts elf schoten. Door scherp verdedigen kreeg VIKO nagenoeg geen kansen en zette MIA de toon. Hoewel VIKO vervolgens driemaal op rij scoorde, raakte MIA geen moment uit haar spel. Er werd solide verdedigd en bovendien zorgden vele onderscheppingen van Remco van Woudenberg in de korfzone voor onrust in de aanval van Vianen. Met drie doelpunten op rij nam MIA opnieuw afstand, maar vlak voor rust kwam de ploeg uit Vianen dichterbij tot 6-8. Na een door MIA benutte strafworp gingen beide teams met een stand van 6-9 aan de thee. De tweede helft kenmerkte zich vooral door overtuigend en degelijk spel aan MIA zijde. Aanval na aanval werden de goede kansen uitgezocht en werd de beste schutter in stelling gebracht. Doordat MIA de posities goed invulde, konden vele aanvallen minuten lang duren. VIKO moest hier iets tegenover stellen en bracht een rebounder in. Maar dat bleek voor VIKO geen oplossing te zijn, vooral doordat haar topschutter prima aan banden werd gelegd door MIA invaller Joachim Terra. De VIKO wissel bleek zelfs een verzwakking in verdedigend opzicht omdat MIA vanaf dat moment in de aanval geen heren in de rebound plaatste, maar Annemieke Dijkstra. Dijkstra voerde haar taak op goede wijze uit, waardoor MIA telkens opnieuw de aanval kon opzetten. Kort voor het einde van de wedstrijd veroorzaakte VIKO nog een strafworp die weliswaar doel trof, maar geenszins afbreuk deed aan de meer dan verdiende overwinning. Doelpunten MIA: Annemieke Dijkstra 5, Gerdien Blok 4, Dorien van Ettekoven 2, Remco van Woudenberg en Mark Siderius 1.

AMERSFOORT - In de eerste returnwedstrijd van deze veldcompetitie won MIA in Vianen et 11-14 van VIKO. O)omdat de thuiswedstrijd was gewonnen én gezien de duidelijke opgaande lijn, was de ploeg vol zelfvertrouwen en was duidelijk dat wedstrijden in deze 2e klasse pas gewonnen kunnen worden als de spelers de volle 70 minuten strijd leveren.