Ansichtkaartenboek 'Het Amersfoort van onze grootouders'

26 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de Algemene Boekhandel aan Leusderweg werd vrijdagavond het boek 'Het Amersfoort van onze grootouders' van Jan Carel van Dijk gepresenteerd. Het eerste exemplaar van het boek werd aangeboden aan de 72-jarige J.T.M.A. van der Pijll.

Toen Van Dijk in de vijfde klas zat van St. Anfridusschool was Van der Pijll zijn onderwijzer. Het was deze Van der Pijll die de 11-jarige Jan Carel Van Dijk de liefde voor de geschiedenis van Amersfoort bijbracht. Van der Pijll organiseerde puzzeltochten waarin hij de leerlingen kennis liet maken met de geschiedenis van de stad. Van der Pijll vond het 'hartstikke leuk' dat zijn oud-leerling Jan Carel van Dijk hem had uitgenodigd om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Van Dijk had zijn oud-onderwijzer via internet opgespoord.

'Het Amersfoort van onze grootouders' is uitgegeven door uitgeverij Aprilis en bevat ruim 200 ansichtkaarten van Amersfoort, waaronder dertig tot veertig in kleur. De ansichten zijn thematisch geordend in tien hoofdstukken en ingebed in een historisch verhaal. Het boek kost 19,95 euro. In tien hoofdstukken in het boek worden de volgende thema’s behandeld: beken en Eem, treinen en trams, kazernes en soldaten, straten en stad, werk en inkomen, logies en vermaak, opvoeding en zorg, kerken en kloosters, buren en buitengebied, groeten en grappen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie