ANWB: DimS kindvriendelijkste restaurant van Nederland

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HOOGLANDERVEEN - Eetcafé DimS aan de Heideweg 2A in Hooglanderveen is volgens de ANWB Kampioen het kindvriendelijkste restaurant van Nederland.

Het blad van ANWB-leden liet 23 testgezinnen in totaal 48 restaurants in heel Nederland testen in de periode maart tot en met mei 2007. De enige eisen om te kunnen worden getest waren het feit dat restaurants reeds als kindvriendelijk bekend staan en dat een driegangenmenu voor volwassenen maximaal 30 euro kost. Ook moest het een voornamelijk Frans/Nederlandse keuken zijn.

Eerst werd een provinciale ronde gehouden, vervolgens een regionale en ten slotte een landelijke. Uiteindelijk bleven vier finalisten over.

DimS in Hooglanderveen werd uiteindelijk de winnaar. Volgens het juryrapport is DimS: 'Een leuk, fris en vlot restaurant met een zeer kindvriendelijke bediening. Het eten is voortreffelijk en redelijk van prijs, voor zowel ouders als kinderen. Er is een leuke kinderhoek met een kinderkeuken en stripboeken en buiten is een groot terras.'

Mede-eigenaar Vincent de Vries is 'blij verrast' met de toekenning van de titel. Hij runt het restaurant samen met zijn schoonzus Astrid de Vré: ,,We zijn pas een jaar open, dus dit is een mooie verrassing. We wisten van niks. Ongeveer twee a drie maanden geleden hoorden we dat we waren genomineerd en werd ons verzocht of ze hier foto's mochten maken. Daar hadden we geen bezwaar tegen, want elke reclame, positief of negatief, is voor ons meegenomen", aldus een blije De Vries.

,,Wij willen niet specifiek een kinderrestaurant zijn, want dat kan sommige klanten juist afschrikken. Wij zijn een laagdrempelig restaurant, gericht op Vathorst. Maar wij zijn, onder leiding van onze chef-kok Sandor Marsi, culinair bezig en dat willen we ook zijn voor kinderen. Dus geen kroketten en frikandellen op het menu, maar een mini-tournedos en gemarineerde zalm. Kinderen houden van vis, vlees, patat en appelmoes, daar is wel wat mee te doen", verduidelijkt De Vries.

Hij gaat verder: ,,De speelhoek bij de entree is een goed idee gebleken. Kinderen komen binnen en lopen er tegenaan, ze gaan gelijk spelen. Dat is ook voor de ouders fijn, zij kunnen dan rustig borrelen of eten. Daarnaast zitten we naast een spoorbaan en staat er een paard in onze tuin, dat is voor kinderen hartstikke leuk."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie