'Hart onder de riem' voor Armando Museum

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Theater de Flint, theater de Lieve Vrouw en Scholen in de Kunst zijn druk bezig met de organisatie van de steunbetuiging 'Hart onder de riem' voor het getroffen Armando Museum. Deze 'kunsthappening' waaraan veel Amersfoortse kunstenaars meedoen, wordt gehouden op zondag 11 november om 16.00 uur in Theater De Flint.

,,Het is een solidariteitsmanifestatie'', zegt Flint-directeur Pieter Erkelens. ,,De brand in het Armando Museum is ook een culturele ramp.'' Hij wijst erop dat als gevolg van de eerdere asbest-ramp ook Museum Flehite al dicht is. ,,Je moet je goed realiseren wat er gebeurd is. Dit heeft een vreselijke impact op het toekomstige culturele leven. Je moet dit niet te lang laten aansloffen.'' Erkelens verwacht dat de politiek in Amersfoort hier iets mee gaan doen.

De hele Amersfoortse kunstwereld wil meedoen aan het evenement 'hart onder de riem' dat in de eerste plaats bedoeld is voor vrijwilligers van de Amersfoortse musea, maar waarvoor ook gratis kaarten beschikbaar worden gesteld. Erkelens denkt dat het programma ongeveer 60 tot 75 minuten zal duren.,,Het gaat met name om optredens van Amersfoortse kunstenaars of die een verbinding hebben met Amersfoort.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie