Strijdlustig MIA pakt punt

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

MIA toonde zich deze competitie tot nu toe vaak wisselvallig. Soms leverde de ploeg veel strijd, maar meestal pas in de tweede helft...Daardoor verloor MIA twee keer met slechts een doelpunt verschil de wedstrijd, terwijl er zelfs gelijkspel of winst had ingezeten. De Amersfoorters toonden dat in deze tweede klasse iedereen van elkaar kon winnen. Uitgezonderd misschien Telstar dat ongenaakbaar met slechts één verliespunt bovenaan staat. NOVA, de nummer twee in de poule maakt zich op om in de zaal eerste klasse te gaan spelen, terwijl MIA zich daar nog uit de derde klasse moet zien te spelen. Toch was het verschil in de wedstrijd niet zichtbaar omdat de MIAnezen een grote strijdlust aan de dag legden. Ze streden om elke bal, verdedigden goed uit en bezorgden NOVA geen gemakkelijke middag. Toch waren het de gasten die telkens een voorsprong namen, ook al was dat met maximaal twee punten verschil. Omdat MIA bleef knokken, werd het spel gaandeweg de wedstrijd beter. Zeker in het laatste deel van de eerste helft en een groot deel van de tweede, had MIA dan ook het beste van het spel. Enkele minuten voor rust kwam MIA weer eens gelijk en liet via twee zeer goed uitgespeelde aanvallen van afstand een ruststand optekenen van 9-7

Nauwelijks zichtbaar verschil AMERSFOORT - De korfballers van MIA speelden afgelopen zaterdag op het eigen sportpark gelijk tegen de nummer twee van de tweede klasse, NOVA uit Bilthoven, een sterke ploeg met tweemaal zoveel punten als MIA. De Amersfoortse coaches gaven hun ploeg vooraf slechts één opdracht: volop strijd. En die werd er geleverd aan de Schothorsterlaan. Met de 14-14 was de neutrale toeschouwer tevreden, hoewel beide ploegen aanspraak mochten maken op meer.

door Huub van Aerssen

Spanning in de staart

In de tweede helft bleef de Amersfoortse ploeg vechten voor elke bal en de vele toeschouwers genoten dan ook van een gelijkopgaande strijd. Zoals eerder in deze competitie zat de spanning in de staart van de wedstrijd. Met nog tien minuten te spelen kwam NOVA langszij en pakte direct daarna een voorsprong. Toen was inmiddels MIA speler Harmen van Schaik met een achillespeesverrekking al gewisseld voor Maurice van Rossum. Deze speler viel sterk in en won veel reboundduels. Uit één daarvan speelde hij Remco van Woudenberg aan die kort achter de korf weer gelijkmaakte. Opnieuw scoorde NOVA en het leek, met nog twee minuten te spelen, de wedstrijd op slot te gooien. Gelukkig voor MIA was even daarvoor Maarten van de Scheer als pinchhitter ingebracht. Hij maakte zijn reputatie waar door een van zijn twee verre schoten raak te knallen, waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte stonden. Maar NOVA weigerde hiermee genoegen te nemen en vanuit een snelle doorbraak werd 13-14 gescoord. De Amersfoortse formatie had, met nog enkele seconden speeltijd, nog maar één kans. Annemieke Dijkstra brak door en werd onreglementair gestuit: strafworp! Dijkstra hield haar zenuwen onder controle en scoorde beheerst de meer dan verdiende gelijkmaker 14-14.

Doelpuntenmakers MIA: Mark Siderius 4, Harmen van Schaik, Remco van Woudenberg 3, Annemieke Dijkstra 2 , Gerdien Blok en Maarten van de Scheer 1.