Soesterkwartier in laatste minuten gelijk

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Op het eigen veld aan de Dollardstraat startte Soesterkwartier de wedstrijd heel scherp met een omdraaibal van Amanda Gerritsen, die daarmee al in de eerste minuut de openingstreffer liet aantekenen. Het beloofde een interessante pot korfbal te gaan worden op het knusse veld van Soesterkwartier. Toch wist Amersfoort na deze snelle treffer geen vuist te maken en bij de eerste de beste tegenaanval van Springfield stond het na korte tijd alweer gelijk. Amersfoortse Priscilla Boute wist weliswaar met een doorloopbal de 2-1 aan te tekenen, maar de Brabantse formatie had daarop een snel antwoord en trok voor de tweede maal de stand gelijk (2-2). Soesterkwartier bleef aanvallend veel kansen produceren, maar verzuimde halverwege de eerste helft afstand te nemen van Springfield, al werden de gasten wel door de scheidsrechter in de wedstrijd gehouden door een tweetal toegekende strafworpen. Met een 5-5 gelijke stand werd er gerust en was er in de tweede helft voor beide teams nog van alles mogelijk. Kort na rust kwam Soesterkwartier op een 5-6 achterstand en zoals in de 1e helft ook al het geval was scoorde Danny van Hout wederom de gelijkmaker (6-6). Tot een stand van 8-8 golfde het spel heen en weer, maar vanaf dat moment begon het team van coach Jan van de Kuil de wedstrijd naar zich toe te trekken. Uit een doorloopbal van Patrick Winter en een schot van Amanda Gerritsen, wist Soesterkwartier zich een tweetal punten los te weken van Springfield (10-8) Maar lang kon de Amersfoortse formatie niet genieten van deze voorsprong. Springfield nam verdedigend meer risico en met drie afstandschoten op rij nam het Brabantse team tot grote ontsteltenis van de Amersfoorters de leiding in de wedstrijd over (10-11). Met nog twee minuten op de klok kreeg Amersfoort een strafworp toegewezen. Dennis Lijnsveld kon hierbij goed met de spanning omgaan en bracht de stand op gelijke hoogte (11-11). Ondanks zinderende slotminuten slaagden beide teams er niet meer in om te scoren en deelden beide ploegen de punten. Doelpunten: Priscilla Boute, Amanda Gerritsen, Patrick Winter, Dennis Lijnsveld, Danny van Hout 2, Jessica Lijnsveld.

AMERSFOORT - Korfbalvereniging Soesterkwartier speelde afgelopen zondag met haar eerste team de thuiswedstrijd tegen Springfield uit het Brabantse Hoeven. In een zinderende wedstrijd, waarin Springfield op een overwinning dreigde af te stevenen, konden de Amersfoorters nog maar ternauwernood een gelijk spel uit de korfbalhoed toveren (11-11).