Second opinion tunnel Amsterdamseweg

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Tijdens de raadsvergadering van vorige week betoogden de Burger Partij Amersfoort (BPA) en Jouw Amersfoort (JA) al dat het huidige onderhoudswerk aan de spoortunnel veel langer duurt dan noodzakelijk. Het maken van bekistingen, het storten van beton en het harden daarvan zou ook buiten de bouwplaats kunnen met prefab-onderdelen. Volgens JA-raadslid Raphaël Smit zou het werk binnen zes tot tien werkdagen uitgevoerd kunnen worden, mits goed georganiseerd.

AMERSFOORT - Wethouder Van Daalen laat toch een second opinion doen om te kijken of de werkzaamheden aan de tweede tunnelbuis in de Amsterdamseweg sneller kunnen worden uitgevoerd. Hij doet dit na een verzoek daartoe van PvdA-raadslid Dico Kuiper.

door John Spijkerman

JA en BPA dienden een voorstel hierover in omdat volgend jaar januari de westelijke tunnelbuis wordt aangepakt. Een meerderheid in de gemeenteraad stemde tegen het voorstel. Tijdens die vergadering zei wethouder Van Daalen dat de werkzaamheden niet sneller kunnen omdat het beton ter plaatse moet worden gestort en vier weken moet uitharden.

Na afloop van de raadsvergadering kreeg PvdA-raadslid Kuiper het idee om toch nog een second opinion te laten doen door een extern adviesbureau. Hij sprak de wethouder daarover aan. ,,Ik had dat in de discussie moeten zeggen, maar dacht er toen niet aan.’’ Volgens Kuiper is de overlast bij de tunnel nu zo groot dat het de moeite waard is er na te laten kijken. Alhoewel hij tijdens de vergadering nog had gezegd vast te houden aan het advies van zijn ambtenaren, stemde wethouder Van Daalen na afloop in met een second opinion. Kuiper is daar blij mee. ,,Maar als een extern bureau ook concludeert dat de werkzaamheden niet sneller kunnen, dan moeten we ons daarbij neerleggen.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie