Verlies voor SG Amersfoort

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Dit waterpoloduel tussen de nummer 2 (IJmond) en de nummer 5 (SGAmersfoort) in district 3, bood weliswaar aan beide teams winstmogelijkheden, maar was tevens een wedstrijd waar goed aangepoot moest gaan worden. In de eerste twee speelperioden liep voor Amersfoort alles op rolletjes, waarbij goed werd verdedigd en waarbij de aanval netjes werd opgezet. Ook de man minder situaties waren bij Amersfoort goed onder controle, waardoor IJmond weinig scoringsmogelijkheden kreeg. Doordat er gestart werd in een nieuw verdedigingssysteem, werd er bij Amersfoort wat onrustig gespeeld en slopen er hier en daar de nodige fouten in. Toch behoorde na twee perioden speeltijd een gelijk spel zeker nog tot de mogelijkheden. Concentratieverlies in de 3e periode en een scala aan fouten was voor IJmond voldoende om afstand te nemen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 4e en laatste periode sloeg ook de vermoeidheid toe bij de Amersfoortse dames, werd er onzuiver geplaatst en gingen man meer situaties verloren. Na 4x5 minuten stond er dan ook een 1-4 nederlaag op het scorebord en kon alles worden teruggevoerd naar het eigen falen. Doelpunt SG Amersfoort: Marieke Ruijzing (strafworp).

Waterpolodames laan de punten liggen AMERSFOORT - Het eerste waterpoloteam van SGAmersfoort speelde afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad tegen het als tweede geplaatste SG IJmond. In deze wedstrijd, waar de Amersfoortse waterpolodames op alle fronten verzaakten, ging de winst met 1-4 naar IJmond.

door Huub van Aerssen

Heren VZC Veenendaal 2 - De Amer (8-6)

Dat het lastig zou gaan worden in Veenendaal stond van te voren al vast. De mannen van VZC spelen graag fysiek een hard spel en zoeken gemakkelijk de grens van het toelaatbare op. Bovendien konden verschillende spelers van het eerste team aan Veenendaalse zijde worden ingezet, omdat de hoofdmacht zelf geen wedstrijd had. De Amer miste op haar beurt weer hun midvoor Remco de Frankrijker, die twee uur voor de wedstrijd vader was geworden. In het harde duel liepen de Amersfoorters verschillende krassen en dikke ogen op, wat bij een aantal spelers zorg droeg voor een blokkade, waardoor de Amerheren zich op beslissende momenten lieten aftroeven door Veenendaal. Bij De Amer liggen er dan te weinig mensen in het water die om weten te gaan met een harde pressing. Tot halverwege de wedstrijd bleef de derdeklasser, mede dankzij goed keeperswerk van Patrick Verhoeff, nog bij de thuisclub in de buurt, maar daarna liep VZC uit naar 8-5. Ondanks dat Amersfoort nog voldoende kansen kreeg om dichterbij te komen, slaagde het daarin niet en werd er uiteindelijk met 8-6 verloren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie