Handbaldames op schot

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Tot aan de tiende minuut van de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op en was het Blaricum dat in de vierde minuut de score opende. Fidelitas antwoordde kort daarna met de gelijkmaker en vanaf dat moment kwamen de Amersfoortse dames op stoom. Binnen korte tijd stond er een 5-2 voorsprong op het scorebord en zag het naar uit dat het wel eens een monsterscore zou kunnen gaan worden. Maar het was SDS dat in het tweede deel van die eerste helft het heft in handen nam en de achterstand wegwerkte tot een alleszins acceptabele 6-6. De slotminuten van de 1e helft waren weer voor Fulmen Fidelitas en met een 9-6 voorsprong gingen beide ploegen aan de thee. Een 1e helft met een sterk combinerend Fidelitas en een op basis van doorzettingsvermogen voor de punten vechtend SDS. Ook in de tweede helft slaagde Fulmen Fidelitas er in eerste instantie niet in om het geslagen gat groter te maken. Tot aan de vijftiende minuut in het tweede part bleven beide teams gelijk op gaan. Pas vanaf dat moment ging het gas er op bij de Amersfoortse dames en sloeg de vermoeidheid bij Blaricum toe. Met snelle uitbraken en bij tijd en wijle een goede opbouw, liep de teller snel op en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter, stond er een meer dan verdiende 16-8 op het scorebord en kwam er een einde aan de ‘lijdensweg’ van de sympathieke Blaricumse handbalformatie. Coach Patrick de Jong: ,,Ik geef de meiden iedere wedstrijd een aantal tactische opdrachten mee en ik vind dat die in deze wedstrijd voor een groot deel ook goed zijn uitgevoerd. Zowel verdedigend als aanvallend werden de taken goed uitgevoerd en er werd vol druk op de tegenstander uitgeoefend. Toch waren er ook momenten van verslapping als gevolg van concentratieverlies en dat gaf Blaricum de nodige inspiratie, waardoor het lange tijd gelijk op bleef gaan. Al met al kan ik constateren dat de ploeg steeds hechter wordt en elkaar beter begint aan te voelen. Ook de jeugdspeelsters doen goed mee en worden prima opgenomen in het team. We zijn klaar voor de zaalcompetitie.” Doelpunten Fulmen Fidelitas: Annemarie van Amerongen, Debbie Heijnders 4, Anne Barenkamp, Lizet Meskes, Melanie Pels en Kim Batens allen 2.

AMERSFOORT - Op een zonovergoten sportpark Zielhorst, de thuishaven van handbalvereniging Fulmen Fidelitas, speelde het eerste damesteam afgelopen zondag tegen SDS ‘99 uit Blaricum. In een temporijke wedstrijd wonnen de Amersfoortse dames met 16-8 en sloten daarmee het veldseizoen op goede wijze af.

Heren Fulmen Fidelitas - Nieuwegein (19-25)

In de voorlaatste wedstrijd van de handbalheren, opererend in de 2e divisie, ging het team van coach Michel van der Horst met ruime cijfers onderuit tegen het als vierde geplaatste Venus Nieuwegein. Met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg staat Fidelitas weliswaar op een bescheiden zesde plaats, maar blaakt het team van zelfvertrouwen voor de naderende zaalcompetitie, waar het moet gaan gebeuren. Van der Horst: ,, We hebben ons in deze veldcompetitie goed kunnen voorbereiden op de naderende zaalcompetitie, waar we veel van verwachten. We zijn er klaar voor!!”