'Onderzoek studentenhuisvesting onbegrijpelijk'

12 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - PvdA-raadslid Fethi Killi noemt het onbegrijpelijk dat de gemeente inzet op studentenwoningen in het GGD-gebouw aan de Zonnehof, terwijl het pand een mogelijke locatie is voor de opvang van alcoholverslaafden. ,,Dit staat haaks op de gemaakte afspraken", aldus Killi.

Wethouder Ruud Luchtenveld liet vorige week tijdens de Ronde weten dat de Stichting Studentenhuisvesting Utrecht (SSHU) een haalbaarheidsonderzoek is gestart naar de mogelijkheid om het kantorengebouw om te bouwen tot een flat met studentenwoningen. Daarmee heeft de stichting een voorschot genomen op het voornemen van de GGD om het pand op termijn te verlaten.

Killi vindt het dat het college een slecht signaal geeft door in te stemmen met het onderzoek van de SSHU. ,,De gemeente geeft op deze manier er blijk van geen rekening te houden met de zoektocht naar een opvangmogelijkheid voor alcoholverslaafden. De oplossing van het sociale probleem is een heel gevoelig proces en moet voorrang krijgen. Dat heeft het college ook afgesproken en die afspraak wordt door het college breed uitgedragen. Dan is het opmerkelijk dat Luchtenveld daarmee kennelijk geen rekening houdt."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie