Feest vanwege tweehonderd nieuwe fietsenrekken bij station

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het heeft even geduurd, maar vrijdag heeft de gemeente 200 nieuwe fietsenrekken geplaatst aan de voorzijde van station. Vrijdagmiddag waren de SP-jongeren van Rood bij het station en hingen kaartjes aan de fietsen die in de nieuwe rekken stonden. Op de kaartjes stond de tekst: '200 nieuw rekken! Fietsers gefeliciteerd! Gemeente bedankt!

door John Spijkerman

SP-jongeren vinden het oneerlijk dat fietsen worden weggesleept als en onvoldoende fietsenrekken zijn en gingen actie voeren. In juni van dit jaar overhandigden zij 1200 handtekeningen aan verkeerswethouder Ruud Luchtenveld.

In totaal zijn er 2454 fietsenrekken rond het station, maar gemiddeld worden er ruim 200 fietsen buiten de rekken geplaatst, hebben SP-jongeren uitgerekend. Bij de hoofdingang staan er dagelijks ongeveer tussen de 450 en 500 fietsen buiten de klemmen. Het is verboden fietsen buiten de rekken te plaatsen. Fietsers die dat toch doen, lopen het risico dat hun rijwiel wordt verwijderd. Tegen betaling kunnen de verwijderde fietsen dan worden opgehaald bij Stichting de Werkplaats aan de Vanadiumweg.

Anna la Verge van de SP-jongeren ziet de actie van de gemeente als een goed begin. ,,We moeten kijken in hoeverre het probleem is opgelost en kijken of er nog meer mogelijkheden zijn. We hebben er vertrouwen in dat er nu wel naar wordt gekeken.'' Ze zegt gesproken te hebben met de gemeente en geeft aan dat er wordt gekeken of de bewaakte fietsenstalling misschien goedkoper kan of zelfs gratis. Daarover moet overleg met de NS worden gevoerd. Ze vindt het niet eerlijk als de gemeente fout geparkeerde fietsen nu toch weer zou gaan wegslepen, omdat er aan de voorzijde nog steeds onvoldoende rekken zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie