‘Studentenwoningen in GGD-pand’

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De GGD heeft het voornemen de Zonnehof te verlaten en te verhuizen. Waneer dat gebeurt is afhankelijk van het vinden van een geschikte locatie. Vooruitlopend op het aanstaande vertrek is de afdeling vastgoed van de Stichting Studentenhuisvesting Utrecht (SSHU) onlangs begonnen aan een haalbaarheidsonderzoek naar het realiseren van studentenwoningen in het GGD-pand. ,,Onlangs heeft onze directeur Ton Jochems een gesprek gehad met de gemeente over de mogelijke huisvesting van studenten in dat pand”, vertelt woordvoerder Joske Mosselman. ,,En een haalbaarheidsonderzoek doen we bij elk pand dat we op het oog hebben. Daarbij letten we natuurlijk op de financiële haalbaarheid, maar ook of het pand na verbouwing geschikt is voor het huisvesten van studenten. Zo bekijken we of er voldoende daglicht binnenkomt en of, als dat niet het geval is, dat te verhelpen is.”

Stichting SHU onderzoekt mogelijkheden BERGKWARTIER - Het GGD-gebouw aan de Zonnehof is een mogelijke locatie voor studentenhuisvesting. De Stichting Studentenhuisvesting Utrecht (SSHU) is een haalbaarheidsonderzoek gestart naar de mogelijkheid om het kantorengebouw om te bouwen tot een flat met studentenwoningen.

door André van der Velde

Om hoeveel woningen het gaat, valt volgens Mosselman nog niet te zeggen. Ook over de mogelijkheid om een of twee lagen bovenop het pand te realiseren, is nog onduidelijk. ,,Het onderzoek is nog heel pril, we zijn er net aan begonnen. Daardoor is dit soort vragen nog niet aan de orde gekomen.”

De SSHU beheert in Amersfoort 120 spaceboxen aan de Kleine Koppel en heeft een drie panden aan de Spoorstraat met in totaal 35 wooneenheden.

Wanneer het haalbaarheidsonderzoek is afgerond is nog niet duidelijk. Mosselman: ,,We hebben de intentie het nog dit jaar af te ronden.”

De gemeente Amersfoort staat positief tegenover het voornemen van de SSHU. ,,We hebben het voorkeursrecht als het pand wordt verkocht”, zegt projectleider Remco Limburg, ,,maar vooralsnog is het nog de vraag of de GGD inderdaad weg gaat.”

De ontwikkelingen rond het GGD-gebouw vallen samen met de plannen voor de herontwikkeling van de zonnehof in z’n geheel. Vorige week dinsdag werd tijdens De Ronde de Ontwikkelingsvisie Nederberg besproken. De gemeenteraadsleden stemden in principe in met het voorstel om 85 ondergrondse parkeerplaatsen te realiseren onder de Zonnehof. Tijdens de bijeenkomst werd ook bekendgemaakt dat het tekort 1,5 miljoen euro is. Verwacht wordt dat dat bedrag door de verkoop van de bibliotheekgebouw en het toevoegen van extra bouwvolumes kan worden weggewerkt. De raadsleden lieten wethouder Luchtenveld weten blij te zijn dat het Rietveldpaviljoen op de Zonnehof blijft. Raadslid Mirjam Barendregt (Jouw Amersfoort) stelde voor doorgaand verkeer op het plein te voorkomen, zodat de Zonnehof een groen woonplein wordt. Wethouder Luchtenveld noemde de opmerking van Barendregt zinnig en zegde toe het knippen van de Zonnehof voor doorgaand verkeer nader te bekijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie