Wederom geen winst voor Untouchables

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Nog maar nauwelijks bekomen van de zware inspanning de week er voor in Hoorn tegen de Giants, moest Untouchables afgelopen weekend vol aan de bak tegen de Pirates uit Nijmegen. Amersfoort begon vol goede moed aan dit duel en was er op gebrand die ene touchdown te scoren om daarmee de eer van de club te redden. In het eerste kwart van de wedstrijd werd al direct duidelijk dat de Nijmeegse tegenstander een plaats in de play offs veilig wilden stellen en gunden de Amersfoortse aanvalsformatie geen enkele ruimte. De Untouchables defensie had moeite zich op de snelle runningbacks van Nijmegen in te stellen. Hierdoor ontstond een veldoverwicht waardoor de Pirates al snel in de ‘redzone’ van Amersfoort belandden (de laatste 20 yards). De Nijmeegse quarterback had daarna weinig moeite om zijn receivers in de endzone te bereiken en stond er bij de eerste wisseling van speelrichting al 13-0 op het scorebord. Ook in het 2e kwart konden de Amersfoorters aanvallend geen vuist maken en kregen zij opnieuw 3 touchdowns tegen te verwerken. Na rust werden de rushes van de Amersfoortse runningbacks beter en werden de korte passen goed verwerkt. Dat leverde de offensive line van de Untouchables tot drie maal toe 10 yards terreinwinst en een first down op. Maar een lange pass over 20 yards werd doorzien door de Nijmeegse defensie. De interceptie werd direct naar de Amersfoortse goalline gelopen en dat betekende zes punten voor Nijmegen. In het laatste kwart ging Amersfoort met de moed der wanhoop het veld in, waarbij de tol van twee loodzware wedstrijden in twee weken uiteindelijk betaald zou gaan worden en waarbij met name de conditie een grote rol speelde. De Amersfoortse aanvalsleider ging natuurlijk meer risico nemen en dat leidde opnieuw tot twee keer balverlies in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Een offensive line onder leiding van de tweede quarterback van de Untouchables bracht eveneens niet dat zo vurig gehoopte resultaat. Amersfoort sloot deze wedstrijd en de competitie af zonder een touchdown of fieldgoal te hebben gescoord. Mogelijk komend seizoen meer succes voor deze sympathieke Amersfoort Untouchables.

AMERSFOORT - Op een zonovergoten sportpark in Nijmegen speelde het American Football team Untouchables afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd van dit seizoen. Tegen Nijmegen Pirates werd opnieuw verlies geleden (62-0) en sloten de spelers en playing coach Widjay Ramharakh het eerste jaar in de nationale 2e divisie af zonder een punt te hebben gescoord.