Heren ASC’91 komen tekort tegen SDS’99

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Door een aantal blessures aan Amersfoortse zijde en de afwezigheid van vaste doelman Nico van Dijk, toog ASC naar Blaricum voor de ontmoeting tegen SDS ‘99. De Amersfoorters hadden twee wisselspelers meegenomen en begonnen eigenlijk dramatisch slecht aan de wedstrijd. Blaricum maakte dapper gebruik van het zwak opererende ASC’91 en kon al snel een gaatje slaan (6-3). Aanvallend wisten de Amersfoorters in de eerste helft absoluut geen vuist te maken, waardoor SDS’99 , mede door snelle counters afstand kon nemen. Met 14-8 op het scorebord werd er gerust en kon ASC’91 zich afvragen waar en hoe het eigenlijk fout was gegaan. Bij aanvang van de tweede helft een nagenoeg gelijk beeld als in het eerste deel: een zeer fysiek spelend Blaricum, waar de Amersfoortse heren eigenlijk geen afdoende antwoord op hadden. Niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend speelde ASC’91 niet op het eigen vertrouwde niveau. Nadat SDS ‘99 was uitgelopen naar een riante 29-13 voorsprong, kreeg Amersfoort eindelijk wat meer vat op aanval van de tegenstander, die daardoor minder tot scoren kwam. Het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg ASC’91 ook grip op de wedstrijd, maar die was op dat moment al duidelijk gelopen in het voordeel van de gastheren. Met een 32-22 eindstand was het gemis van de door blessures geteisterde spelers best wel merkbaar, ondanks het goede spel van de wissels. Jan Willem van Essen: ,,Ik hoop dat we niet al teveel van dit soort wedstrijden hoeven te spelen. Het leek bij tijd en wijle meer op een worstelwedstrijd dan op een handbalduel. Daarbij dient ook te worden opgetekend, dat de scheidsrechter er absoluut geen kaas van had gegeten en het ook zover heeft laten komen.” Door het verlies in Blaricum wisselden beide team van positie en is ASC’91 verhuist naar een vierde positie op de ranglijst in de vierde klasse.

AMERSFOORT - Het herenteam van de Amersfoortse handbalvereniging ASC’91 speelde afgelopen zondag tegen het tweede team van SDS ‘99 uit Blaricum. In een wedstrijd die bij vlagen meer leek op een worstelwedstrijd, gingen de keistedelingen met 32-22 ten onder.

door Huub van Aerssen

De dames van ASC ‘91 zorgden wel voor winst. In Leusden werd van het tweede damesteam van LHV gewonnen met 7-10. Door deze winst staat Amersfoort op kop in de 3e klasse en moet LHV genoegen nemen met een bescheiden laatste positie. Gezien het restprogramma ziet het er voor ASC ‘91 best wel rooskleurig uit en is promotie niet ondenkbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie