Soesterkwartier slordig met de kansen

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De Amersfoortse korfballers begonnen tegen Actief met een aangepaste opstelling, waarbij coach Jan van de Kuil was uitgegaan van een sterk achter verdedigende Rotterdamse ploeg. Hij had daarbij de vakken aangepast, waarbij met name het eerste Amersfoortse aanvalsvak het moeilijk had tegen het goed verdedigende Actief. De aanval kreeg alle ruimte in een zone van vier meter rond de korf, maar Soesterkwartier verzuimde echter om de aangeboden ruimte te benutten en de tegenstander er af te schieten. De aanvallen van het Amersfoortse team waren in die fase dan ook slechts éénschots aanvallen. Verdedigend stond het eerste vak van Soesterkwartier als een huis en aanvallend kwam Actief er nauwelijks aan te pas. Rotterdam bleef op een zeer laag tempo korfballen, maar ging toch effectiever om met de geboden kansen. Na 18 minuten speeltijd keek Amersfoort tegen een 0-2 achterstand aan en kon het eerste verdedigingsvak de aanval in om de stand proberen gelijk te trekken. Er werd een sneller baltempo gespeeld waardoor Actief gedwongen werd het tactisch concept aan te passen. Soesterkwartier kwam snel tot scoren, maar liet verdedigend gaten vallen wat Actief in de gelegenheid stelde om tegen te scoren (1-3). Kort voor rust werd deze voorsprong door Actief uitgebreid en was 1-4 de ruststand. Na rust een ander Soesterkwartier, dat door coach Jan van de Kuil was gemaand om de rust in de aanval te bewaren en zuinig om te gaan met de geboden schotmogelijkheden. Doordat Soesterkwartier de bal sneller liet circuleren, werd weliswaar een betere afvangpositie geschapen, maar gingen de Amersfoortse korfballers toch slordig om met de 100% geboden kansen, waardoor zij er niet in slaagden om de aansluiting met Actief te maken. Het verschil bleef eigenlijk de gehele wedstrijd drie punten en met een 6-10 eindstand ging de winst naar Rotterdam. Doelpunten Soesterkwartier: Dennis Lijnveld 2, Dorieke Goodijk, Amanda Gerritsen, Patrick Winter en Danny van Hout ieder 1.

AMERSFOORT - Korfbalvereniging Soesterkwartier was afgelopen zondag gastheer van Actief uit Rotterdam. Op het park aan de Dollardstraat werd tegen het als tweede geplaatste Actief met 6-10 verloren, waardoor Soesterkwartier een bescheiden voorlaatste plaats inneemt op de ranglijst in de vierde klasse.