De Stad Amersfoort wordt ‘best gelezen’

9 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Nieuwsblad De Stad Amersfoort is het best gelezen huis aan huisblad van Amersfoort. Dat blijkt uit de resultaten van de Stadspeiling over 2007. De gemeente Amersfoort organiseerde de stadspeiling in april 2007 onder een representatief deel van de volwassen bevolking in Amersfoort. Er werden 3429 vragenlijsten ingevuld. De vorige stadspeiling was in 2005.

Iets minder dan de helft van alle Amersfoorters leest De Stad Amersfoort helemaal of grotendeels. Ruim een derde leest de krant af en toe.

Voor Amerfoort Nu liggen de cijfers lager. Opvallend is verder dat in vergelijking met 2005 minder inwoners de Amersfoortse Courant lezen. Eén op de zeven Amersfoorters leest deze krant dagelijks. Ook het bereik van Omroep Amersfoort is afgenomen. Sinds de overgang van De Stadsberichten van de Stad Amersfoort naar Amersfoort Nu is de bekendheid van de Stadsberichten gedaald. In 2005 toen de Stadsberichten nog in De Stad Amersfoort stonden, kende 84 procent deze gemeentelijke rubriek. Nu ligt dat percentage op 75 procent. De gemeente oppert dat dit lagere percentage verklaard zou kunnen worden door de verhuizing van de Stadsberichten van De Stad Amersfoort naar Amersfoort Nu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie