Smullen op culinair feest van de Vuurvogel

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Meester Jan Lamberts, de drijvende kracht achter dit evenement, legt de bedoeling uit: ,,Zelf ben ik dol op koken. Samen met een aantal culinaire vrienden heb ik een kookclubje waarmee ik regelmatig kook . Op school leren we in de workshop Koken met groep 8 eerst alle gangen van het diner klaar te maken, hebben ze dat eenmaal onder de knie, dan wordt een groep gasten uitgenodigd.”

door Tim van der Hammen

In april werd Chinees gekookt voor daklozen, als ‘tegenprestatie’ hebben de daklozen de kinderen laten zien hoe zij hun dagelijks leven op straat doorbrengen. Meester Jan: ,,Binnenkort gaan we met de kinderen naar Dagcentrum De Elleboog om te kijken hoe verstandelijk beperkten hun dag besteden, een win-win situatie. Zoals kinderen al eerder ervaren hebben hoe de daklozen leven, gaan ze straks kijken hoe deze mensen hun dag werkend doorbrengen.”

Een beetje zenuwachtig schuiven de gasten aan, de mooi gedekte tafels staan lonkend te wachten. Ze worden van harte welkom geheten door Lettie Kuijvenhoven (directrice) en meester Jan. Als vooraf werd een heerlijke tomatensoep met prei geserveerd, het hoofdgerecht bestond uit rollade met gebakken aardappels en worteltjes met doperwten. Toetje was ijs met kersen en slagroom.

De kinderen van groep 8 serveerden vol overgave de hongerige gasten. Fraai uitgedost met een petje met naam en kookschort. Ze werden geassisteerd door de kookvrienden van Meester Jan en twee moeders. Tot slot werd het klaslokaal van groep 8 bezichtigd. Daarna trok de groep voldane gasten onder begeleiding van de leerlingen weer richting de bushalte. De opmerking van één van de meisjes van groep 8 “het zijn net gewone mensen”, was een schot in de roos.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie