Derde zege op rij voor APWC

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De Utrechters scoren vrij makkelijk. Aan APWC de taak om dit te voorkomen. Een tegenvaller was afwezigheid van de geblesseerde Mustafa Nalbantoglu. Na een slechte wedstrijd van beide kanten pakten de Amersfoorters de volle winst.

Derdeklasser Hoogland blijft goed presteren UTRECHT - De derde zege op rij voor APWC werd zondag in Utrecht een feit. Na de overwinning (2-1) in de vorige competitieronde op plaatsgenoot VVZA stond er zondag voor de ploeg van trainer Dennis van Dijk weer een behoorlijke krachtmeting voor de deur, de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Zwaluwen Utrecht.

Zwaluwen begon voortvarend aan de wedstrijd en zette alles op de aanval om snel een doelpunt te forceren. De eerste kansen dienden zich al snel voor de thuisclub aan. Het afwerken van de Zwaluwen liet echter te wensen over.

Door goed keeperswerk van Marco Veenendaal kwam APWC geleidelijk onder de druk vandaan en creeerden de bezoekers een paar mogelijkheden. Barry Smeeing kwam in scoringspositie maar zijn schot werd goed gekeerd door de doelman van Zwaluwen. In de rebound kreeg Marvin Snijders ook de kans om te scoren. De door de aanvaller ingeschoten bal ging echter naast het doel van de thuisclub.

De gastheren hadden het beste van het spel. APWC bleef echter vrij gemakkelijk overeind. Na een half uur kwam Stephan van ‘t Hazeveld in balbezit. Hij verscheen na een goede actie in het zestienmetergebied en scoorde met een fraai schot de openingstreffer: 0-1. Zwaluwen zette daarna nog een keer aan om voor rust op gelijke hoogte te komen maar de gasten hielden de voorsprong tot de pauze vast.

In de rust vielen harde woorden in de kleedkamer van de Zwaluwen. Trainer Rob Zomer had een donderspeech gehouden en ook langs de lijn was hij na rust duidelijk te horen. Zwaluwen ging meteen na de aftrap voor het tweede bedrijf in de aanval en dat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. Het geluk was echter niet aan hun zijde. Bovendien was Veenendaal een sta in de weg. Met een aantal goede reddingen hield hij APWC in de race. Veel spelers van de Zwaluwen raakten geirriteerd en grepen alle middelen aan om de Amersfoorters uit hun spel te halen. De gasten lieten zich echter niet van hun stuk brengen.

Tien minuten voor tijd werd Snijders aangespeeld. De scheidsrechter reageerde niet op het vlagsignaal van de grensrechter die buitenspel had geconstateerd. Snijders legde de bal af op Smeeing die zijn zesde competitiedoelpunt scoorde: 0-2. Zwaluwen probeerde daarna nog wel tot scoren te komen maar met nog enkele minuten op het scorebord was daarvoor de tijd te kort.

Hoogland - PVCV 3-2

Een week na het eerste puntverlies van Hoogland stond zondag PVCV op het programma. Een gevaarlijke tegenstander, aangezien de gasten na drie wedstrijden nog geen punt hadden veroverd.

De wedstrijd begon rustig. Hoogland probeerde via de zijkanten een opening te vinden. PVCV kon in het eerste kwartier goed meekomen met de Hooglanders en verstoorde ook vaak de opbouw. Het was een zeer rommelige eerste helft. PVCV probeerde het veelal met lange ballen maar deze werden door de verdedigers van Hoogland onschadelijk gemaakt. Beide ploegen leken met een gelijke stand de kleedkamers in te gaan. Erwin Hermsen dacht er echter anders over. Hij stuurde Chineyere Chiazor de diepte in. De spits zette de bal goed voor. Het leer belandde vervolgens voor de voeten van Mike Junger. Die bedacht zich geen moment en haalde direct uit met zijn linkerbeen. De bal ging als een streep via de binnenkant van de paal het doel van PVCV in: 1-0.

Na rust kwam Hoogland gretig uit de kleedkamer. De thuisploeg zocht gelijk de aanval op. De snelle Kevin Heideveld plukte de bal voor de handen van de PVCV-doelman weg en stond bijna op de achterlijn naast het doel. Geen van de Hooglanders was echter mee naar voren gekomen en dus besloot de clubtopscorer zelf te schieten. En met succes want hij knalde de bal langs de doelverdediger van PVCV: 2-0.

PVCV ging daarna op jacht naar de aansluitingstreffer. Een van de spitsen van PVCV kon de bal voor het doel brengen waar Cruijsen net te laat bij zijn tegenstander was en de 2-1 niet kon voorkomen. Hoogland leek wakker geschud na wat kleine foutjes in de verdediging en zocht de aanval weer op. Na een hoekschop van Dave Dekker verwerkte de PVCV-verdediging de bal niet goed. Het leer kwam voor de voeten van Junger terecht. Hij bediende Heideveld die helemaal vrij stond in de zestien meter, met een perfecte voorzet. De spits rondde de aanval succesvol af: 3-1. Hij is nu topscorer met zeven doelpunten uit vijf wedstrijden. Een uitstekend gemiddelde voor de aanvaller die dit seizoen zijn draai heeft gevonden in het team van Hoogland.

PVCV was echter nog niet verslagen. Na een hoekschop letten de Hooglanders niet goed op en daarvan profiteerden de gasten met een rake kopbal: 3-2. Spannend werd het daardoor zeker in de slotfase, maar dit kwam meer door het onrustige spel van Hoogland dat niet meer aan voetballen toekwam. De Hooglanders bleven overeind. Na het puntverlies in de voorgaande wedstrijd tegen De Bilt pakten ze weer de volle winst. omende zondag staat Brederodes uit Vianen op het programma voor de ‘superboeren’, een erg wisselvallige ploeg en dus opnieuw een gevaarlijke tegenstander voor de Hooglanders. Hoogland staat nu met De Bilt op een gedeelde tweede plaats in de derde klasse D. DHSC won ook zijn vijfde wedstrijd op rij en staat daardoor nu alleen bovenaan de ranglijst.

Amsvorde - SMVC Fair Play 1-4

Op een goed bezet sportpark Nimmerdor heeft Amsvorde zondag het onderspit moeten delven. Het gepromoveerde SMVC Fair Play was over 90 minuten te sterk voor de jeugdige Amersfoortse formatie.

Amsvorde kwam goed uit de startblokken. Via Musthapa Aouam en Eelco Daemen kreeg de ploeg enkele mogelijkheden maar dat resulteerde niet in het gewenste resultaat. In de zevende minuut mocht SMVC een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied. Amsvorde-doelman Rico Hop zette zijn muur neer maar er werd door een SMVC-speler toch een gaatje gevonden: 0-1. Amsvorde bleef in een goed resultaat geloven. Een vloeiende aanval over meerdere schijven werd door Jeffrey van de Wijngaard met een strak schot afgerond: 1-1.

In de tweede helft moest Amsvorde noodgedwongen spits Aouam wisselen. Dit betekende kwaliteitsverlies. Toch gaf Amsvorde de strijd niet op. De ploeg bleef hard werken om zo de tekortkomingen te minimaliseren. In de 55e minuut mocht SMVC een hoekschop nemen waarna de bal door Jeroen de Smalen met de hand werd aangeraakt. De arbiter wees naar de bekende stip. SMVC liet dit buitenkansje niet onbenut: 1-2.

Amsvorde moest daarna de aanval opzoeken om wat aan de achterstand te doen. Daardoor kreeg SMVC ruimte om Amsvorde te verrassen. Na een vlot lopende aanval benutten de gasten een kans: 1-3.

Voor Amsvorde was dat het bekende breekpunt in de wedstrijd. De thuisclub kreeg nog wel wat mogelijkheden maar een echte vuist konden de voetballers van sportpark Nimmerdor niet meer maken. In de 88e minuut scoorde SMVC de vierde treffer: 1-4. De ploeg behaalde een verdiende overwinning die wel geflatteerd was.

Ondanks het verlies kan Amsvorde dat over een kleine selectie beschikt, terugkijken op een prima wedstrijd. Zowel condioneel als voetbaltechnisch gaf het optreden van de ploeg vertrouwen voor de toekomst. Remy Huygens speelde voor de thuisclub een prima wedstrijd. Bij Amsvorde maakte Ibo Pancar zondag zijn opwachting. Hij kan op een redelijk debuut terugkijken.

Veenendaal - Hooglanderveen 2-3

Lang leek het er zondag op dat Hooglanderveen zou gaan verliezen van het stugge Veenendaal, maar in het laatste kwartier toonden de elf van trainer Bert van den Brom veerkracht. Een 2-0 achterstand werd verdiend omgebogen in een 2-3 winst. Door deze zege pikken de Veners weer aan bij de bovenste ploegen in de vijfde klasse.

In de eerste helft werd er door het keurkorps van Van den Brom al een stuk beter gevoetbald dan vorige week tegen Aurora, toen een blamerende nederlaag werd geleden. Al vroeg in het duel kreeg aanvaller Erik van Dam, die ijverig op zoek ging naar zijn eerste treffer van het seizoen, een grote kans. Zijn inzet werd echter geblokt.

Niet lang daarna had Menno Lodeweges kunnen scoren. Uit een vrije trap van Nick Kreijne knikte hij de bal snoeihard op het houtwerk. Ook Erik van Laar was dichtbij een treffer, maar zijn kopballen gingen net voorlangs. Veenendaal is tot nu toe een laagvlieger in de vijfde klasse, dus de gasten moesten zondag wel wat laten zien, willen ze nog wat van hun aspiraties waarmaken.

Kans op kans stapelde zich voor de gasten op in de eerste helft. Maar het net van de thuisclub werd door de Hooglanderveners maar niet gevonden. En zoals het zo vaak in de voetballerij gaat, viel de treffer aan de andere kant. Door zwak verdedigen aan Hooglanderveense zijde kon een Veenendaalse spits vogelvrij inschieten. Good old Chris van de Hoek had daar geen antwoord op: 1-0.

Het werd nog erger voor de Veners. Ze hadden een veldoverwicht en kregen veel kansen, maar op slag van rust was het weer slecht defensief werk dat tot een doelpunt voor de counterende thuisploeg leidde. Een afgeslagen bal werd door een speler van de thuisclub vol op de slof genomen: 2-0.

Na wat tactische omzettingen speelden de gasten vol op de aanval. Maar de spijkerharde Veenendaalse verdedigingsmuur, die naar alles schopte wat bewoog, werd maar niet geslecht door frêle aanvallers als Kreijne en Thijs Tomassen. Ook de fysiek sterke Van Dam had moeite met de stugge defensie van de Veenendalers, maar hij kreeg wél nog een grote kans. Van dichtbij peerde hij de bal over het Veenendaalse doel.

Toen niemand meer een stuiver gaf om de kansen van de ploeg van Van den Brom, vond er een opmerkelijke wederopstanding plaats. De Veners bleven hard werken en geloven in hun kansen, en dat leidde tien minuten voor tijd tot de 2-1 van Erik van Laar, die van dichtbij doel trof. Nog geen vijf minuten later was het Van Dam die na een fraaie aanval over meerdere schrijven het beslissende tikje gaf: 2-2.

De thuisploeg zat er duidelijk doorheen na deze mentale tik. In de blessuretijd maaide invaller Danny Hermsen in eerste instantie over de bal heen, maar via Tomassen kwam de bal weer voor de voeten van Hermsen terecht. De ijverige spits wist wel raad met dit buitenkansje: 2-3.