‘Sporthal aan Bunschoterstraat’

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De gymnastiekvereniging heeft dringend behoefte aan een nieuw onderkomen. Begin 2008 moet GymXL de Van Bekkumhal in Hooglanderveen hebben verlaten. Het gebouwencomplex van Smink aan de Bunschoterstraat 23 was oorspronkelijk bedoeld als manege, maar wordt nu illegaal gebruikt door wagenparkbeheerder ACM. De SRO praat met zowel GymXL als met eigenaar Smink over een oplossing voor de gymnastiekvereniging. Volgens de wethouder wil Smink meewerken aan zo’n oplossing, maar staat deze ontwikkeling helemaal los van de komst van een eventuele golfbaan in Hoogland -West.

Onderzoek SRO naar ombouwen hal van Smink AMERSFOORT - Als de gemeenteraad de begroting over 2008 goedkeurt, heeft wethouder Kruyt 3,5 miljoen euro extra om wat te doen aan de sportaccommodaties in Amersfoort. Met het geld wil Kruyt kunstgrasvelden aanleggen en een oplossing zoeken voor het tekort aan sporthallen. Nu al laat hij de SRO onderzoeken of de hal van Smink aan de Bunschoterstraat 23 op korte termijn kan worden verbouwd tot sporthal voor GymXL.

door John Spijkerman

De riante financiële positie van de gemeente Amersfoort zorgt ervoor dat er in de periode 2008-2011 veel geld is voor nieuw beleid, waaronder sport. De extra bijdrage voor de sport is een opsteker voor de sportverenigingen. Wethouder Kruyt wil de sportvoorzieningen uitbouwen. ,,Er ligt een grote druk op de sportaccommodaties. Dat komt omdat mensen tegenwoordig langer doorgaan met sporten. Ook is er veel jeugd en zijn er meer allochtone jongeren die sporten’’, vertelt de wethouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie