Hockeydames AMHC vergeten te scoren

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Hien The, de nieuwe coach van de dames uit Amersfoort, schreeuwde zijn “meiden” letterlijk naar de overwinning. Maar wat de hockeydames ook probeerden, het zag er naar uit dat er genoegen genomen moest gaan worden met slechts een punt. Vanaf het begin van de wedstrijd was er eigenlijk maar een ploeg die zich aanvallend kon uitleven: AMHC. Al na twee minuten in de wedstrijd was er de eerste strafcorner voor Amersfoort, die echter jammerlijk werd gemist. Ook de daaropvolgende strafcorner, nog geen twee minuten later, verdiende geen schoonheidsprijs en bleef het scorebord maagdelijk blank. Amersfoort bouwde bij tijd en wijle het spel wel goed op, lanceerde aanval na aanval maar bleef steken rond de cirkel of zag de schoten gestopt door de goed spelende keepster van Graspiepers. In totaal zes strafcorners kreeg AMHC in de eerste helft toebedeeld, maar geen enkele daarvan werd benut door te gehaast en onzuiver spel. De tweede helft was eigenlijk identiek aan de eerste 35 minuten: een aanvallend AMHC en een ver teruggetrokken Graspiepers. Wederom kreeg Amersfoort de ene na de andere strafcorner in de schoot geworpen en wederom faalden de Amersfoortse dames in de afwerking. Er kan zeker niet gezegd worden dat er niet voldoende werd gewerkt, maar de afwerking was allerminst fraai te noemen. Met nog tien minuten speeltijd gaf coach Hien The zijn ploeg de opdracht mee om hoe dan ook te scoren. ,, Hoe hij erin gaat maakt me niet uit, als er maar gescoord wordt”, waren de wijze woorden die hij zijn dames mee gaf. AMHC zette in de eindfase nog een tandje bij en tot opluchting van allen die rond het veld waren gepositioneerd, was het dan eindelijk in de slotminuten zover. Uit de allerlaatste en misschien wel de 12e strafcorner was het dan eindelijk raak en schoot ‘good old’ Nicole de Jong AMHC naar een bevrijdende 1-0 voorsprong, wat uiteindelijk ook de eindstand werd van deze uitermate zenuwslopende wedstrijd. Wil het team daadwerkelijk meedoen in de strijd om de hoofdprijs, dan zal het toch de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen en ligt er voor The nog veel werk.