Overtuigende winst rugbyclub Eemland

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Vanaf de aftrap werd de druk gelegd bij de studenten uit Delft. Eemland overrompelde DSR-C in het open spel en met snel uitgevoerde rucks en een prima line out was er voldoende compensatie voor de scrum die regelmatig onder druk stond. Het vele balbezit zorgde er voor dat de snelle jongens van Eemland veelvuldig aan de bak konden. Met snel uitgevoerde combinaties werd al na 5 minuten de eerste try gescoord en werd de conversie benut door Gerrit Marcus (7-0). Dit was tevens hert signaal om nog een versnelling hoger te schakelen en vanaf de aftrap werd wederom de bal via vele schakels van links naar rechts over het veld gespeeld, waarbij het binnen 5 minuten weer raak was (12-0). In die fase werd DSR-C in alle facetten van het spel overklast en was er veelvuldig balbezit voor de thuisploeg, dat voornamelijk in de line outs en het open spel heerste in het voorwaartsen spel. Bij het ingaan van de rust stond er dan ook een meer dan verdiende 29-3 op het scorebord. In de 2e helft ontwikkelde Delft weliswaar de nodige druk, maar de Amersfoortse verdediging stond keer op keer goed opgesteld en hield de bezoekers van het scoren af. Een aantal tactische aanpassingen zorgden er voor dat de angel uit het spel van DSR-C werd gehaald en de spelverdeler aan Delftse zijde niet de kans kreeg om het spel te dirigeren. Op het moment dat de aanvallen van Delft minder heftig werden, wisten de bezoekers na een charge down bij een van de verdedigende kicks van Eemland toch te scoren en de stand terug te brengen tot 29-10. Met vernieuwd elan trok Eemland de wedstrijd weer naar zich toe en werd Delft de laatste 20 minuten nauwelijks meer gevaarlijk. De aanvallen die de Amersfoorters lanceerden, strandden echter door nonchalance in combinatie met goed verdedigen, net voor de tryline, waardoor in de stand geen verandering meer kwam. De uiteindelijke 29-13 was derhalve dan ook verdiend, waarbij snelle combinaties, goed voorwaartsen werk en de hoge snelheid van Eemland de doorslag gaven.