‘Geen wietboulevard langs A1’

19 september 2007 om 00:00 Nieuws

Coffeeshop ‘t Klavertje aan de Amersfoortsestraat werd dinsdag op last van de burgemeester gesloten (zie www.stadamersfoort.nl) en zou een ‘prima locatie’ zijn als een soort ‘verzamelgebouw’ voor meerdere coffeeshops, denkt Van Vliet.

Raad kijkt naar vestigingsbeleid coffeeshops AMERSFOORT - Het is een ‘onnatuurlijke situatie’ om alle coffeeshops in een soort wietboulevard langs de A1 te vestigen, vindt burgemeester Van Vliet. Wat haar betreft hoeven niet alle coffeeshops uit de binnenstad te verdwijnen. Toch ziet Van Vliet wel degelijk mogelijkheden om meerdere coffeeshops op één plek aan de rand van de stad te huisvesten.

door John Spijkerman

De burgemeester vertelde dit dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. Daarin werd gesproken over het aanscherpen en verruimen van vestigingscriteria voor nieuwe coffeeshops. Er zijn nu onvoldoende geschikte plekken in Amersfoort waar nieuwe coffeeshops zich kunnen vestigen. Eigenlijk zouden er negen coffeeshops mogen zijn, maar dat zijn er zeven. Met nieuwe criteria wil het college van b. en w. ervoor zorgen dat er meer locaties komen.

Het college praat al met coffeeshop Alem aan de Schimmmelpenninckstraat over verplaatsing. Nieuwe coffeeshops mogen straks niet meer binnen een straal van 250 meter van een basisschool zitten. Het CDA wil dat coffeeshop Freetime daarom ook wordt verplaatst. Met de aanpassingen lijkt een nieuwe coffeeshop aan De Kamp mogelijk. En nieuwe coffeeshops in prioriteitswijken worden niet uitgesloten. Ook meerdere coffeeshops per wijk zijn niet onmogelijk. De raad moet over twee weken besluiten over de aanpassingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie