Keeper Rijk verknocht aan VVZA

19 september 2007 om 00:00 Nieuws

De clubliefde van de familie Rijk is bijzonder groot. De vader van Werner is secretaris van het bestuur, broer Sepp speelt in het getalenteerde A-1 team van de zeehelden. ,,Het was wel even wennen toen ik weer terugkeerde bij mijn cluppie”, begint de vlot formulerende keeper. ,,Bij Veensche Boys werd alleen maar over voetbal gepraat. Andere dingen bestonden er gewoon niet. Trainer Harry Hamstra creëerde een prachtige voetbalsfeer. Harry nam ons zelfs op een maandagavond mee naar de live uitzending van Voetbal Insite. Bij de vriendenploeg van VVZA is dit totaal anders, hier hecht men heel veel waarde aan het sociale leven. Ik ben er geweldig trots op dat wij het matige seizoen zo fantastisch afgesloten hebben. Al gaf ik er in de sensationele finale wedstrijd tegen Hooglanderveen bij een 1-2 achterstand geen cent meer voor. Ik baalde vreselijk van mijn blunder waardoor de Veners op voorsprong kwamen. Mijn ploeggenoten keken dan ook vreemd op toen ik in de blessuretijd meeging in de aanval. Het was een van de hoogtepunten in mijn voetbalcarrière. Uit een kopbal van mij die tegen de paal belandde slaagde Jorrit Smit uit de rebound er toch nog in de winnende treffer te scoren. Ik heb daarna niet kunnen begrijpen dat er voetballiefhebbers in Amersfoort zijn die ons de promotie totaal niet gunnen. Het is toch juist mooi dat een club met een uitstekende jeugd en een prima bestuur weer in die Amersfoortse 4e klasse uitkomt? Ons is vaak verweten dat we voor onze doelstelling uitkwamen dat we hogerop willen spelen. Dit kan toch nooit arrogant zijn als je zoveel spelers erbij krijgt met veel ervaring. Een spelersgroep mag dit toch eisen van elkaar?”

AMERSFOORT - Na 17 seizoenen VVZA besloot Werner Rijk bij Veensche Boys het eens wat hogerop te proberen. Doordat hij wegens werkomstandigheden minder kon trainen, keerde hij in 2005 weer terug bij zijn oorspronkelijke club. Enthousiast vertelt hij waarom VVZA in zijn optiek de mooiste club van Amersfoort is.

door Willem van Veluw

VVZA is voor Werner een geweldige club omdat er een uitstekende gezellige voetbalsfeer hangt. ,,Vaak zie je bij ons dat ex-spelers, die nu bij een andere club spelen, gewoon op donderdagavond na de training in onze kantine een biertje komen drinken. Dit is toch een teken dat zij de club niet kunnen loslaten. Ik ben ook erg blij dat Edwin Burgsteden van een uitstapje naar Saestum als elftalleider is teruggekeerd bij ons. Doordat hij heel goed kan organiseren loopt de groep weg met hem. De onderlinge communicatie binnen de vereniging is nog wel een verbeterpunt. Daardoor ontstaan soms onnodig misverstanden die helemaal niet hoeven plaats te vinden.”

,,Omdat wij 5 jaar in die vervelende vijfde klasse hebben gespeeld, zal het voor ons wennen zijn om weer tegen voetballende ploegen te spelen” , legt Werner uit. ,,We gaan dan ook niet roepen dat we een periodetitel of kampioenschap binnenhalen. Met lekker fris aanvallend voetbal willen wij de wedstrijd ingaan. We zien dan vanzelf op welke plaats wij terechtkomen.” Op de vraag of Werner na het actieve voetballen iets anders gaat doen voor de zeehelden is hij heel duidelijk: ,,Graag zou ik dan de selectiekeepers willen trainen zoals ik altijd veel heb opgestoken van keeperstrainer Wout Bloemendaal.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie